Anuncios

Denúncia conjunta contra els pressupostos de l’Estat

Els ajuntaments de Madrid, Barcelona, València, Saragossa, Valladolid, la Corunya i Terrassa han subscrit una declaració municipalista per denunciar les limitacions que el projecte dels Pressuposts Generals de l’Estat per a l’any 2017 representen per a l’autonomia local i el finançament local. Els representants municipals s’han reunit amb els grups parlamentaris del PSOE, Unidos Podemos, PDeCAT, ERC i Compromís per demanar-los que canviïn lleis com la Llei d’estabilitat pressupostària i o l’anomenada ‘Llei Montoro’, que ataquen l’autonomia dels ajuntaments i la seva suficiència financera.

El primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, ha assegurat que els pressupostos que s’estan tramitant a les Corts Generals espanyoles “són l’enèsim atac del PP al municipalisme i a la capacitat dels ajuntaments per poder garantir serveis públics de qualitat a la ciutadania“, i ha recordat que els ajuntaments són l’Administració que ha actuat “amb més solvència, responsabilitat i rigor en els darrers anys”.

Les queixes dels representants municipals reunits avui a Madrid se centren en la retallada important de l’aportació financera als ajuntaments, amb xifres de despesa pública idèntiques a les que hi havia al començament de la transició democràtica (12%); en el fixament d’un sostre per a la despesa pública que obliga a generar superàvit desproporcionat, i en la impossibilitat de disposar de bones plantilles municipals, atès que es limiten les places de reposició i s’impedeix que es revoquin processos d’externalització de serveis, fet que, segons Pisarello, suposa “una amenaça a l’eficàcia dels serveis públics”.

A més de Pisarello, l’àmbit municipal ha estat representat pel tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Madrid Carlos Sánchez Mato i la portaveu, Rita Maestre; l’alcalde de la Corunya, Xulio Ferreiro; l’alcalde de Saragossa, Pedro Santisteve; el tinent d’alcaldia de València Sergi Campillo, i l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart. L’Ajuntament de Valladolid també ha subscrit el manifest, tot i que no hi ha estat representat.

Anuncios

Categorías

About el comunista (82675 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: