Anuncios
ÚLTIMA HORA:

L’IBI no pujarà ni 1 euro en el 96,4% de les llars

Barcelona.- La primera revisió del cadastre des del 2002 corregeix desajustos existents en els valors dels immobles de la ciutat i possibilita una fiscalitat més justa i equitativa en el territori. En general, hi ha un increment global dels valors del 19%, que s’aplicarà gradualment durant els propers deu anys en l’IBI, però l’actualització no tindrà cap efecte sobre el 96,4% dels rebuts d’ús residencial, que no s’apujaran ni 1 euro el 2018.

El primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, ha aclarit que aquesta revisió serveix perquè la fotografia dels valors dels immobles sigui més realista i ajustada: “No hi ha un afany recaptatori”, ha assegurat, “sinó que pretenem reequilibrar el que paga cada ciutadà d’acord amb una política fiscal que ha de ser equitativa i progressiva, i no penalitzadora per a les persones que ho han passat pitjor.”

Al marge d’un impacte mínim de la nova Ponència de Valors Cadastrals en l’IBI sobre la pràctica majoria de les llars, la revisió ha permès reajustar uns valors a la realitat actual després d’un període de setze anys en què hi ha hagut una bombolla immobiliària que ha esclatat.

De fet, el 47% dels immobles estaven sobrevalorats, especialment en els barris més vulnerables, amb l’impacte conseqüent que això tenia en el pagament d’impostos i possibles plusvàlues per transmissions. Segons els usos, baixen de valor el 24% dels immobles residencials, el 69% dels comerços, un 64% de les oficines o el 89% dels aparcaments.

L’increment global del 19% del valor dels immobles s’aplicarà gradualment durant els propers deu anys i dista molt dels increments que van tenir lloc el 2001 (del 112%) o dels d’altres ciutats com Madrid el 2011 (del 74%).

L’entrada en vigor de la nova ponència serà l’1 de gener de 2018, i entre els mesos de juliol i desembre s’activarà una campanya d’informació i al·legacions adreçada a la ciutadania.

Anuncios

Categorías

Acerca de el comunista (76358 Artículos)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: