Anuncios
ÚLTIMA HORA:

Seguint l’exemple del programa Nausica

Vint-i-cinc ciutats de l’Estat s’han reunit a Barcelona amb l’objectiu d’analitzar els reptes que afronten els serveis municipals per desplegar i millorar l’atenció i l’acollida de les persones refugiades. La trobada ha servit per consensuar un manifest conjunt en el qual els representants municipals reclamen a l’Estat que reconegui l’esforç municipal en l’atenció i integració de persones migrades i refugiades i que es coordini amb les administracions locals per accelerar la reubicació compromesa.

Els representants del consistori barceloní han aprofitat la jornada per explicar el funcionament del programa Nausica i l’han posat com a exemple d’atenció integral a les persones refugiades que no són ateses pel Govern estatal, perquè han acabat el programa d’asil i no tenen recursos propis per tirar endavant o perquè n’han quedat excloses. Ciutats com Sabadell, Sant Boi de Llobregat, el Prat de Llobregat, València i Saragossa ja han impulsat iniciatives semblants.

Els assistents han fet un pas endavant pel que fa a la implantació de programes municipals d’acollida i han presentat la “Declaració de Barcelona. Les ciutats davant de la realitat del refugi a l’Estat espanyol”, en què posen en relleu el paper clau que juguen els municipis per fer efectiva l’acollida de persones refugiades davant la passivitat estatal.

En aquest sentit, els municipis volen que l’Estat central els deixi participar i els doni fons per obrir places d’acollida per a refugiats perquè es pugui complir el compromís assolit per l’Estat d’acollir 17.300 persones. Fins ara, només s’ha arribat al 7% del total i queda poc temps per fer-ho, d’acord amb el calendari fixat: poc més de tres mesos.

Ús indecent i immoral de fons europeus

El tinent d’alcaldia de Drets de Ciutadania, Jaume Asens, ha criticat amb contundència la política d’incompliments del Govern estatal, i ha exigit que l’Estat es faci càrrec del cost econòmic que suposa per als Ajuntaments l’acolliment i la integració de persones migrades. Al mateix temps, ha reclamant a Madrid que sigui transparent amb els fons europeus que rep (uns 330 milions d’euros), dels quals, segons Asens, fa un ús indecent i immoral en destinar-los a reforçar els controls fronterers i a la construcció de centres d’internament per a estrangers.

Anuncios

Categorías

Acerca de el comunista (76358 Artículos)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: