Anuncios
ÚLTIMA HORA:

La plaça de les Dones de Nou Barris homenatja la lluita feminista

La plaça de les Dones de Nou Barris estrena el disseny definitiu. L’Ajuntament ha acabat l’última fase de les obres d’urbanització de l’espai delimitat pels carrers de les Torres, dels Nou Barris i de Portlligat, a les Roquetes. La nova plaça ret homenatge a les dones del districte i a la seva lluita pel dret a la igualtat i la no-discriminació, la millora de la qualitat de vida i la cohesió social.

Aquesta és una de les intervencions que el consistori està duent a terme per fer visible la presència de les dones en la vida pública i social de Nou Barris. De fet, la plaça és fruit de la col·laboració directa entre el Govern del Districte i les dones de les Roquetes en totes les fases del projecte: des del disseny de l’entorn fins a la tria del nom, que ha estat escollit per les veïnes del barri.

La benvinguda a la plaça s’ha celebrat aquest diumenge amb una festa d’inauguració en què, al matí, han participat la regidora de Nou Barris, Janet Sanz, i la regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez. L’acte ha estat coorganitzat pel Districte i la Plataforma d’Entitats de Roquetes, amb la col·laboració del projecte InVisibles, de recuperació de la memòria històrica amb la mirada de les dones.

En el marc de la festa, s’han presentat un conjunt de poemes elaborats pels col·lectius i les entitats feministes i de dones de les Roquetes i Nou Barris, que quedaran incrustats permanentment en el sòl de la plaça. També s’han ofert un espectacle poètic i un vermut musical, a més d’un dinar, un cafè tertúlia sobre el passat, present i futur amb la mirada de les dones i una ruta per la història de les Roquetes amb perspectiva de dona.

L’espai verd que s’ha urbanitzat ha estat dissenyat conjuntament pel consistori, les entitats veïnals i els moviment socials de les Roquetes per tal que esdevingui un lloc de trobada on fer barri, fomentar la vida comunitària i crear xarxes associatives entre el veïnat.

Anuncios

Categorías

Acerca de el comunista (76308 Artículos)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: