Anuncios

Aquesta setmana, carrega’t d’energia!

Barcelona.- Conèixer com funcionen les instal·lacions d’energies renovables de la ciutat i gaudir d’activitats relacionades amb l’eficiència i la sobirania energètica és l’objectiu de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, que se celebra del del 19 al 25 de juny. Entitats i equipaments de la ciutat han programat diverses accions per donar a conèixer què s’està fent en aquest àmbit a la ciutat i per informar i conscienciar sobre què es pot fer en un àmbit més domèstic.

El tema principal de la campanya d’aquest any és la transició energètica de Catalunya, i se centra a definir com es pot passar del model de consum i producció d’energia actual, contaminant i poc sostenible, a un nou model que permeti l’apoderament dels ciutadans i les energies renovables.

Activitats per a tots els públics

La Fàbrica del Sol ha coorganitzat, juntament amb altres equipaments de la ciutat, visites a instal·lacions que siguin significatives des del punt de vista de l’eficiència energètica o l’autosuficiència, ja sigui perquè inclouen instal·lacions fotovoltaiques o perquè són edificis dissenyats amb un bon aïllament per garantir el confort i l’estalvi energètic.

Les activitats, dirigides a tots els públics, són molt diverses i s’hi pot participar fins a l’1 de juliol. Així, es pot visitar la instal·lació fotovoltaica de la Biblioteca Joan Miró i conèixer les mesures que s’hi han incorporat per augmentar l’estalvi de l’edifici; conèixer com Cementiris de Barcelona reutilitza l’energia generada per les incineracions al crematori de Montjuïc, o visitar una promoció d’habitatge públic amb instal·lació centralitzada de calefacció i aigua calenta sanitària amb subministrament de la xarxa de calor i fred del districte 22@.

També hi ha diversos tallers al voltant de l’autosuficiència i l’estalvi energètic dirigits a les famílies, com un taller per aprendre a fer una placa solar de viatge, fer molinets de vent, cuinar amb el sol, etc. A més, les persones que hagin participat en dues de les activitats de la Setmana de l’Energia, que es venen celebrant des del 10 de juny, entraran en el sorteig d’una auditoria energètica bàsica, amb recomanacions de les mesures correctives i proactives per millorar l’estalvi i l’eficiència energètica del seu habitatge.

A Catalunya, la Setmana de l’Energia està organitzada per l’Institut Català d’Energia (ICAEN), la Diputació de Barcelona, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Girona, el Centre d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les comarques de Girona (CILMA), la Diputació de Tarragona i la Diputació de Lleida, a més del mateix Ajuntament de Barcelona, que ho fa a través de la Fàbrica del Sol.

Anuncios

Categorías

About el comunista (82990 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: