Anuncios
ÚLTIMA HORA:

Més diners per compensar l’impacte negatiu del turisme

La nova Llei de pressupostos 5/2017 del 28 de març fa incrementar l’assignació a la ciutat de Barcelona de la recaptació de l’impost d’estades en establiments turístics (IEET), del 33% actual fins al 50%. En total, es disposarà d’uns 4 milions d’euros més l’any, que es destinaran, fonamentalment, a compensar i millorar les zones amb més congestió turística per millorar el dia a dia dels residents, ja que es marca un topall màxim de 4,5 milions d’euros pel que fa a l’assignació a promoció a través de Turisme de Barcelona.

Els ingressos es destinaran a compensar els efectes de l’afluència de visitants i es prioritzaran els criteris de desconcentració i potenciació de l’oferta cultural que consolidi Barcelona com una destinació sostenible, tal com fixa el Pla estratègic de turisme 2020.

El regidor d’Empresa i Turisme, Agustí Colom, ha assegurat: “Aquest impost ens ha de servir per compensar i millorar els espais amb més congestió turística i afavorir que els barcelonins i les barcelonines vegin com milloren també els espais del seu dia a dia.” Alguns d’aquests exemples d’inversió són: el reforç aquest any de les línies d’autobús amb origen i final a les platges, la renovació vial del servei del costat mar de la plaça de Lesseps (entre els carrers Gran de Gràcia i del Torrent de l’Olla), o l’ampliació de la senyalització turística de vianants de la Trinitat Vella.

També es limita a un màxim de 4,5 milions d’euros la inversió dels ingressos de l’impost en la promoció turística de la ciutat que es fa mitjançant Turisme de Barcelona. L’acord signat amb el consorci estableix, a més, que aquesta promoció s’orienti a potenciar Barcelona com a destinació sostenible.

Anuncios

Categorías

Acerca de el comunista (80417 Artículos)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: