Anuncios
ÚLTIMA HORA:

El vigilants de parquímetre seran agents de l’autoritat

Els vigilants de parquímetre tindran, a partir de l’1 de juliol, la condició d’agents de l’autoritat. L’Ajuntament ha modificat l’Ordenança de circulació de vianants i vehicles per reconèixer-los aquesta condició amb la finalitat de millorar la consideració social d’aquest col·lectiu i de garantir-los més protecció pel que fa a les seves tasques quotidianes.

L’efecte immediat d’aquesta mesura serà que, en cas de conflicte o incident,  la versió i l’opinió dels vigilants prevaldrà davant l’autoritat judicial, de la mateixa manera que passa amb altres cossos i professionals que treballen directament de cara el públic.

D’aquesta manera es dona resposta a una demanda reivindicada des de fa prop de trenta anys per aquest col·lectiu de treballadors que asseguren el compliment de la normativa d’estacionament, ofereixen atenció a la ciutadania i contribueixen a la mobilitat, la gestió i el control de l’espai públic. El segon tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha reconegut: “Aquest era un deute pendent de la ciutat amb els 290 professionals que són les cares, els ulls i les mans de l’Ajuntament a l’hora de fer complir les normes viàries.”

Barcelona es converteix en la primera ciutat de l’Estat espanyol a donar la consideració d’agent de l’autoritat als vigilants de parquímetre. “La nostra obligació com a Govern municipal”, ha dit Collboni, “és garantir la màxima cobertura i protecció als treballadors i treballadores de l’Ajuntament”.

Durant l’any 2016, els agents de les zones d’aparcament regulat van realitzar 495.000 hores de servei, i es van produir 116 incidències, 20 de les quals van derivar en denúncia. Això suposa una taxa de 0,2 incidències per cada 1.000 hores de servei, un percentatge que es pretén reduir encara més amb la modificació de l’ordenança.

Anuncios

Categorías

Acerca de el comunista (80417 Artículos)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: