Anuncios
ÚLTIMA HORA:

Primer pas per reprendre les obres de la Sagrera

Barcelona.- Les obres del col·lector de Prim s’han reiniciat abans de l’estiu, tal com va preveure el Ministeri de Foment. Segons l’Ajuntament, aquesta actuació, que resulta indispensable per continuar les obres de la Sagrera, no és suficient i demana desencallar durant aquest any les obres a la llosa de fons i a l’estació de Sant Andreu Comtal i començar a posar fi a les incomoditats provocades per aquests treballs.

Les màquines han tornat a remoure la terra a l’entorn de les obres de la Sagrera després d’anys de paralització. La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, juntament amb el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, han visitat les obres del col·lector de la rambla de Prim, que s’han reiniciat avui, tal com va prometre el Ministeri en l’última reunió amb l’alcaldessa, Ada Colau. El col·lector de la rambla de Prim és una de les actuacions indispensables per poder continuar i avançar els treballs de l’estructura i els accessos de la futura estació de la Sagrera.

Segons l’Ajuntament, aquesta actuació, però, no és suficient. “Ens hem posat un calendari i volem que durant el 2017 s’activi la llosa i l’estació de Sant Andreu, perquè la gent està patint les incomoditats de tenir aquesta obra aturada que és una fractura oberta a la ciutat”, ha reclamat Janet Sanz.

El col·lector es construirà en tres fases. La primera, amb una duració de tretze mesos, preveu la construcció del cos principal; la segona, d’uns cinc mesos de duració, se centra en la construcció del col·lector sota les vies per poder fer els accessos a l’estació, i la tercera, amb una previsió d’uns dos mesos, suposa la connexió final. L’obra comença amb la prospecció de restes arqueològiques i l’estructura de formigó.

Previsió per al 2020

“Aquesta és una de les obres de més envergadura del país”, ha assegurat el ministre al mateix temps que ha estimat que, amb l’inici de les obres del col·lector, les obres de la Sagrera podrien acabar durant el tercer trimestre del 2020. La tinenta d’alcaldia s’ha mostrat prudent amb aquesta data i ha afirmat que l’important és “anar manifestant i demostrant que hi ha aquesta voluntat de reactivació i que les coses es van fent correctament, treballant perquè les obres puguin finalitzar al més aviat possible”.

Janet Sanz ha agraït a Adif les tasques perquè les obres del col·lector de Prim siguin una realitat, però alhora ha reiterat la demanda d’execució de la resta de treballs amb la màxima celeritat possible. “Aquest ritme de treball ha de completar-se amb la finalització d’aquestes obres al més aviat possible, i aconseguir que el 2017 puguem dir que han començat, que s’han reactivat, totes les obres de la Sagrera”, ha dit.

Aquest projecte es va adjudicar a finals del 2015 i fins avui les obres havien estat aturades. L’Ajuntament de Barcelona va realitzar el desembre del 2016 els treballs previs de retirada d’arbrat i de semàfors, de desplaçament d’enllumenat i parades de bus en aquesta zona per fer possible l’inici de les obres. Durant l’última trobada amb l’Ajuntament, Foment es va comprometre a iniciar les obres abans del 21 de juny. Ara, el començament d’aquestes obres permetran avançar pel que fa a la resta d’actuacions.

Anuncios

Categorías

Acerca de el comunista (80417 Artículos)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: