Anuncios
ÚLTIMA HORA:

El 30% de l’habitatge públic es reservarà a persones de menys de 35 anys

L’accés al mercat laboral i a l’habitatge són dos aspectes centrals de la nova estratègia municipal sobre joventut. L’objectiu és facilitar els processos d’emancipació de la gent jove de la ciutat.

La mesura més destacada del nou Pla d’adolescència i joventut 2017-2020 és la reserva per a persones de menys de 35 anys d’un 30% de tots el habitatges públics adjudicats en lloguer i en dret de superfície. Amb això es pretén dotar la població jove de la ciutat dels recursos suficients per superar les dificultats per accedir a un habitatge, provocades per l’augment dels preus del lloguer en el mercat lliure.

Quant a l’altre aspecte clau per a l’emancipació juvenil, el laboral, es donaran ajuts per a la contractació de persones joves, però només a les empreses que acreditin feines de qualitat, i també es posarà en marxa un programa que impulsi el retorn del talent jove que ha emigrat i que vol tornar a Barcelona.

El nou pla s’articula en 3 eixos i 182 mesures: contribuir al benestar de les persones joves, fomentar la participació pel que fa a la transformació de la societat i treballar les diferents accions a escala territorial, des de la perspectiva i les necessitats específiques dels barris i districtes.

Amb referència al foment del benestar de les persones joves, el pla preveu disposar d’espais d’atenció individual pel que fa a la salut sexual i reproductiva, a banda d’ampliar a tots els districtes els serveis que ja existeixen d’escolta i acompanyament individual. També s’elaborarà un nou pla d’equipaments i serveis juvenils per millorar la xarxa existent i oferir millors serveis de promoció i informació.

Es continuarà treballant estretament amb l’àmbit associatiu juvenil, sense deixar de banda oferir circuits i espais perquè els nois i les noies no associats també puguin ser motors de transformació de la ciutat.

Aquest aspecte participatiu ja ha format part de la mateixa elaboració del pla, que s’ha fet amb la implicació dels grups polítics, les àrees municipals, el teixit associatiu i professional i uns vuit-cents adolescents i joves. El pla, a més, s’ha treballat des de la perspectiva de gènere, ja que incorpora mesures per prevenir i lluitar contra les discriminacions no només per motius de gènere, sinó també per origen cultural o diversitat funcional.

Anuncios

Categorías

Acerca de el comunista (78417 Artículos)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: