Anuncios
ÚLTIMA HORA:

Un Espai Barça obert a la ciutadania

Amb la proposta per a la remodelació dels entorns del FC Barcelona, realitzada conjuntament amb entitats i veïnat, es guanyarà més espai públic per a l’ús de la ciutadania, més espais verds i zones esportives i fa que les instal·lacions del club deixin de ser una barrera arquitectònica i quedin millor integrades en el districte de les Corts.

Una de les millores més destacades de la transformació que es planteja és que el conjunt de les instal·lacions del FC Barcelona s’obrin i deixin de ser una barrera urbana. El recinte tindrà nous espais privats oberts a l’ús públic sense tancaments que s’integraran en la resta d’espais públics, vials i verds situats en front del Camp Nou i de l’actual Miniestadi, a més de facilitar l’accés als eixos verds de la Diagonal i als diferents mitjans de transport públic existents.

“És una proposta que s’integra en el barri de la Maternitat i de Sant Ramon, millora la connectivitat i  trenca una barrera històrica per als veïns i les veïnes”, ha explicat la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, després de destacar que es tracta d’una proposta equilibrada, realitzada amb la participació d’entitats i del veïnat. Econòmicament, el pla no suposa cap cost a la ciutat, ja que el FC Barcelona assumirà els costos de les obres d’urbanització dels carrers i dels nous espais d’ús públic previstos.

El futur Espai Barça és, segons el regidor de les Corts, Agustí Colom una oportunitat per millorar els problemes de convivència i de civisme que afecten els veïns de la zona, especialment els dies de partit. En aquest sentit, s’ha creat una taula de convivència, integrada, entre altres, per entitats veïnals, a fi de marcar pautes per millorar la seguretat i el civisme.

La proposta de transformació de l’entorn del Camp Nou planteja una modificació del Pla general metropolità (MPGM) que s’aprovarà inicialment en la propera Comissió d’Ecologia abans de passar pel Consell Plenari i que l’aprovi definitivament la Subcomissió d’Urbanisme de Barcelona, òrgan de la Generalitat.

Millores en la mobilitat

La proposta preveu millorar l’ordenació dels carrers i connectar millor les instal·lacions amb l’entorn. Totes les voreres de les instal·lacions esportives tindran una amplada mínima de 5 metres, i s’aprofitarà l’actuació per crear carrils bici en alguns carrers, com ara el d’Arístides Maillol, de Joan XXIII, de la Maternitat i l’avinguda del Doctor Marañón.

També es posen en marxa mesures per millorar l’impacte d’afluència de gent quan hi ha un partit, amb el soterrament de l’aparcament actual, mantenint les places actuals i afegint-hi 700 places per a bicicletes; un pàrquing soterrat de 50 places per a autocars, que s’ampliaran posteriorment a 70; a més de la posada en marxa de tres noves línies d’autobusos llançadora per facilitar els desplaçaments.

Anuncios

Categorías

Acerca de el comunista (78311 Artículos)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: