Anuncios
ÚLTIMA HORA:

Som 14.000 barcelonins i barcelonines més

L’1 de gener de 2017 estaven empadronats a Barcelona 1.625.137 veïns i veïnes, 14.710 persones més que l’any anterior, un 0,9% més.

Consulteu totes les dades i gràfics en aquest enllaç.

Més joves i més centenaris

El padró de Barcelona revela que la mitjana d’edat a la ciutat és de 44 anys, una dada que a principis dels anys 80 era de 37 anys. L’envelliment progressiu de les darreres dècades s’ha vist estancat els darrers dos anys amb la mitjana estancada als 44.

El percentatge de majors de 65 anys és del 21,7% mentre que el de població infantil, menor de 14, persisteix en una lleugera tendència a l’alça des de principis dels 2000 i se situa en el 12,7%. També augmenten les persones centenàries, que a Barcelona són 767, 65 més que fa un any.

Barcelonins i barcelonines d’arreu

Les persones amb nacionalitat espanyola que viuen a Barcelona però no hi han nascut provenen majoritàriament de Madrid (13.340) i de les principals ciutats catalanes, especialment les metropolitanes i les capitals territorials, juntament amb les ciutats espanyoles més grans i properes, com Saragossa i València, i de ciutats andaluses com Sevilla, Granada i Màlaga.

Pel que fa al pes de la població estrangera, a Barcelona resideixen 288.675 estrangers, un 17,81% de la població, amb un creixement del 7,8% respecte al gener del 2016. Les nacionalitats amb més presència a la ciutat i que han crescut més, en termes absoluts, són la italiana (2.279), la xinesa (1.418), l’hondurenya (1.279), la veneçolana (1.249) i la colombiana (1.129).

Els noms de Barcelona

Així mateix, s’ha fet un estudi dels noms més freqüents per dècades. Els noms més comuns entre els homes són Antonio, José, Jordi, Manuel i David. Aquests noms han anat variant segons els anys de naixement. Entre els homes nascuts abans del 1950, el nom més comú és José, de les dècades dels cinquanta i dels seixanta és Antonio, dels setanta i els vuitanta, David, i a partir dels noranta és Marc.

Els noms més comuns entre les dones són María o Maria, Montserrat, Carmen, Marta i Núria o Nuria. El nom més comú de les nascudes abans del 1940 és Maria. De la dècada dels quaranta és Carmen; de la dels cinquanta i els seixanta, Montserrat; de la dels setanta, Marta; dels vuitanta i els noranta, Laura; de la primera dècada del segle XXI, Maria, i a partir del 2010 el nom més comú és Martina.

Anuncios

Categorías

Acerca de el comunista (78311 Artículos)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: