Anuncios
ÚLTIMA HORA:

Bona qualitat de l’aigua a les platges

Barcelona.- Des que va començar la temporada de platges, el 8 d’abril, s’han analitzat 130 mostres de qualitat de l’aigua, un 93,1% de les quals tenen una qualitat excel·lent. Aquestes mostres per a l’anàlisi microbiològica de l’aigua es realitzen durant tota la temporada de bany per garantir un bon estat ambiental de les platges. A més, s’intensifiquen les tasques de neteja de sorra i d’aigua i s’hi habiliten nous serveis.

De les mostres, analitzades per l’Agència Catalana de l’Aigua en coordinació amb l’Agència de Salut Pública de Barcelona, només un 5,4% presentaven una qualitat bona i un 1,5%, una qualitat insuficient davant el 93,1%, que tenen una qualitat excel·lent. Respecte a les banderes que han onejat a les platges, el 82% ha estat bandera verda i el 18%, bandera groga, principalment a causa de la mala qualitat de l’aigua i el mal estat de la mar, però en cap cas ha onejat la bandera vermella.

El servei de neteja de sorra funciona durant tot l’any, però durant la temporada de platges també funcionen els serveis de neteja de l’aigua i el de manteniment del litoral. Des de l’inici de la temporada i fins al 15 de juliol s’han recollit 420.030 quilograms de deixalles. S’observa una tendència a la baixa respecte al 2016, en què se’n van recollir 610.290 quilograms. Pel que fa als residus flotants, en canvi, se’n van recollir 23,63 metres cúbics, una quantitat superior als 15,06 metres cúbics del mateix període l’any passat.

Més serveis per a tothom

Les platges disposen d’un ampli servei de socorrisme i salvamentper poder gaudir-ne amb seguretat i de serveis per a persones amb mobilitat reduïda, com ara itineraris accessibles, lavabos adaptats, personal tècnic especialitzat, etc. Enguany, a més, es torna a obrir l’àrea de gossos de la platja de Llevant fins al 25 de setembre, amb un aforament limitat a un màxim de 100 gossos que han d’anar degudament identificats.

Per difondre la gestió ambiental i estimular la complicitat i implicació ciutadana, les platges de Barcelona tenen també el Centre de la Platja, que des de l’1 d’abril i fins al 30 de setembre resta obert, i on es pot gaudir d’activitats per a adults i famílies. Enguany, la gran novetat és el laboratori itinerant per divulgar els valors del litoral entre els més petits.

Anuncios

Categorías

Acerca de el comunista (76562 Artículos)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: