Anuncios
ÚLTIMA HORA:

L’espai públic com a generador d’energia

Per als propers anys, hi ha l’objectiu de doblar la capacitat productora d’energia renovable a la ciutat i usar l’espai públic i els edificis municipals per fer-ho. Actualment, hi ha 12 pèrgoles generadores d’energia repartides per la ciutat a les quals al llarg dels propers anys se sumaran 10 més, i 60 edificis i equipaments municipals que també generen energia elèctrica.

La generació d’energia a l’espai públic és una de les accions que formen part de l’estratègia per aconseguir que Barcelona tingui un model energètic basat en l’eficiència, l’ús racional de l’energia i la generació renovable i local. Aquesta estratègia es concretarà amb la posada en marxa de la comercialitzadora elèctrica pública, prevista per a l’estiu del 2018.

De les pèrgoles existents a la ciutat, algunes es van crear per generar energia i altres s’han reconvertit per poder fer-ho. L’energia que generen s’injecta directament a la xarxa elèctrica de la companyia o bé serveix per nodrir altres consums, com pot ser l’enllumenat públic de l’entorn. Les 12 pèrgoles generadores d’energia podrien arribar a abastar unes 500 llars, i es preveu que en els propers anys se’n construeixin 10 més.

“Convertim les plaques solars en un element arquitectònic quotidià, i per tant, en un element de sensibilització”, ha dit el regidor d’Aigua i Energia, Eloi Badia. Un bon exemple és la pèrgola de la plaça del Centre, situada sobre una zona de jocs infantils i que subministra el 70% de les necessitats energètiques de l’enllumenat de la plaça.

Generació d’energia en edificis municipals

La ciutat disposa, a més, de 60 edificis i equipaments municipals que generen energia elèctrica, amb un total de 1.000 kWp de potència fotovoltaica instal·lada. Actualment hi ha en licitació 31 projectes més per generar energia en edificis públics ja existents.

Un dels aspectes que cal potenciar, segons Badia, és la participació de tota la ciutadania: “Busquem la implicació de tots els actors i també la complicitat dels veïns i les veïnes, perquè puguin participar en els projectes.” Per estimular la generació energètica dels particulars, s’han impulsat tota una sèrie d’ajuts i subvencions en edificis i habitatges de la ciutat i s’està treballant per impulsar bonificacions fiscals.

A més, al mapa interactiu al web energia.barcelona es pot consultar quanta energia generen aquests edificis i l’estalvi en consum energètic i en emissions de CO2 que suposen.

Anuncios

Categorías

Acerca de el comunista (76458 Artículos)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: