Anuncios
ÚLTIMA HORA:

Baobab, els campaments urbans que garanteixen el dret al lleure

Barcelona.- Durant aquest mes d’agost, més de quatre-cents nens i nenes de 4 a 12 anys participen en les activitats de lleure educatiu Baobab, un projecte amb un arrelament comunitari molt fort. Amb l’impuls del Pla de barris, Baobab arriba enguany a sis barris de la ciutat on el dret al lleure no està cobert per a tothom.

Els campaments tenen lloc a la Marina de Port (Sants-Montjuïc), Baró de Viver i la Trinitat Vella (Sant Andreu), la Trinitat Nova (Nou Barris) i a la Verneda i la Pau i també al Besòs i el Maresme (Sant Martí). D’aquesta manera el projecte triplica el nombre d’infantsque hi prenen part respecte a l’any passat i es preveu que al llarg del curs 2018-2019 s’ampliï fins a cobrir tretze barris de la ciutat.

Impuls a l’educació comunitària

El projecte Baobab té com a objectiu garantir el dret dels infants a les activitats de vacances i, alhora, fomentar l’aparició d’una oferta de lleure educatiu durant tot l’any en barris on aquestes necessitats no estan cobertes per a tothom. Baobab, a més, aterra als barris teixint aliances amb entitats, associacions i projectes de les àrees i districtes i generant nous vincles dins la comunitat: la meitat dels monitors i les monitores dels campaments urbans són del barri.

La finalitat és que Baobab esdevingui el motor que generi noves dinàmiques durant tot l’any, que facin possible projectes de lleure educatiu de base comunitària a la ciutat. És una estratègia de llarg recorregut per acompanyar la creació de nous esplais i caus en els barris on no n’hi ha i reforçar-ne els existents, vinculant-hi els infants, els joves i les famílies.

Anuncios

Categorías

Acerca de el comunista (73462 Artículos)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: