Anuncios
ÚLTIMA HORA:

Tornen les palmeres a Barcelona!

La plantació de palmeres es reprèn aquest estiu després de deu anys aturada per la plaga de l’escarabat morrut. Se’n plantaran 117 a 30 ubicacions diferents i de sis espècies diferents resistents a les plagues.

Les noves palmeres s’ubicaran a 30 punts diferents de la ciutatentre carrers, places i parcs, com ara al passeig Colom, a la Rambla del Poblenou, a la Plaça Central de Nou Barris o al Turó Parc. S’han triat sis espècies diferents resistents a les plagues, com a la de l’escarabat morrut, que ha ocasionat la pèrdua d’unes 500 palmeres des del 2006 i l’aturada de la plantació durant una dècada. Ara que la plaga està més controlada i s’ha reduït dràsticament el nombre d’afectacions es plantaran 117 exemplars. La campanya de plantació s’allargarà durant les pròximes setmanes.

Actualment a Barcelona hi ha 10.924 palmeres. La majoria, el 62%, es concentren als districtes de Ciutat Vella, Sant Martí i Sants-Montjuïc. En total es poden trobar 19 espècies diferents. El 80% són palmeres datileres, palmeres de Canàries, washingtònies i palmeres de Califòrnia.

Es tracta d’una planta molt apreciada per la seva visibilitat, alçària i ubicació a llocs emblemàtics. La més alta catalogada a Barcelona fa 27 metres d’alçada i està ubicada a Can Verdaguer, al barri de Porta de Nou Barris.  Les més antigues daten de principis del S.XIX. Es pot consultar la seva ubicació al Catàleg d’arbres d’interès local.

Anuncios

Categorías

Acerca de el comunista (76562 Artículos)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

1 Comentario en Tornen les palmeres a Barcelona!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: