Anuncios

Tornen les palmeres a Barcelona!

La plantació de palmeres es reprèn aquest estiu després de deu anys aturada per la plaga de l’escarabat morrut. Se’n plantaran 117 a 30 ubicacions diferents i de sis espècies diferents resistents a les plagues.

Les noves palmeres s’ubicaran a 30 punts diferents de la ciutatentre carrers, places i parcs, com ara al passeig Colom, a la Rambla del Poblenou, a la Plaça Central de Nou Barris o al Turó Parc. S’han triat sis espècies diferents resistents a les plagues, com a la de l’escarabat morrut, que ha ocasionat la pèrdua d’unes 500 palmeres des del 2006 i l’aturada de la plantació durant una dècada. Ara que la plaga està més controlada i s’ha reduït dràsticament el nombre d’afectacions es plantaran 117 exemplars. La campanya de plantació s’allargarà durant les pròximes setmanes.

Actualment a Barcelona hi ha 10.924 palmeres. La majoria, el 62%, es concentren als districtes de Ciutat Vella, Sant Martí i Sants-Montjuïc. En total es poden trobar 19 espècies diferents. El 80% són palmeres datileres, palmeres de Canàries, washingtònies i palmeres de Califòrnia.

Es tracta d’una planta molt apreciada per la seva visibilitat, alçària i ubicació a llocs emblemàtics. La més alta catalogada a Barcelona fa 27 metres d’alçada i està ubicada a Can Verdaguer, al barri de Porta de Nou Barris.  Les més antigues daten de principis del S.XIX. Es pot consultar la seva ubicació al Catàleg d’arbres d’interès local.

Anuncios

Categorías

About el comunista (84460 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

1 Comment on Tornen les palmeres a Barcelona!

  1. Reblogueó esto en PACO ALOY.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: