Missatges de pau des de Gràcia i Sants

Les festes majors de Gràcia i Sants es bolquen amb els afectats per l’atemptat a la Rambla amb un manifest de condemna i un minut de silenci. A Gràcia s’han celebrat i clos els actes de la festa aquest dilluns 21, amb el lliurament dels premis de carrers guarnits, i Sants ha encetat la seva amb el tradicional pregó.

La Festa Major de Gràcia i la Festa Major de Sants han fet costat a les víctimes dels atemptats, que han deixat de moment 15 morts i un centenar de ferits, a través de dos respectius manifestos de condemna, per la pau i contra la violència. “Treballarem amb fermesa per un camí de pau i llibertat, contra la por i l’odi”, han remarcat el president del Consell del Districte de Gràcia, Gerard Ardanuy, i el regidor de Gràcia, Eloi Badia. “Sortirem al carrer tantes vegades com calgui per indicar que no tenim por i que seguirem endavant”, ha destacat la presidenta del Secretariat d’Entitats de Sants-Montjuïc, Lluïsa Erill. La lectura del manifest ha precedit un minut de silenci a cada barri, que a la Vila de Gràcia ha tancat l’enlairament simbòlic de globus blancs per part d’una quinzena de nens.

La jornada en què les festes han reprès la normalitat després de tres dies de dol ha estat intensa. En l’últim dia de la Festa Major de la Vila de Gràcia, s’han recuperat els concerts de nit i s’han lliurat els Premis del Concurs de Carrers Guarnits, ajornats dijous passat.La primera posició ha estat per a la travessia de Sant Antoni. A Sants, l’alegria se l’ha endut el carrer de Finlàndia. En aquest cas, l’acte de lliurament de premis als millors guarniments s’ha celebrat després del pregó que inicia oficialment les festes i que habitualment coincideix amb el dia de Sant Magí, el 19 d’agost. Enguany s’havia posposat per l’atemptat.

L’alcaldessa, Ada Colau, ha agraït als veïns i veïnes de Gràcia i Sants l’esforç que han fet per adaptar la celebració de les festes i saber estar a l’altura de les circumstàncies. “Heu trobat el punt just, mostrant el dolor i el condol amb la suspensió de les activitats, però mantenint la festa, com ha de ser, perquè la vida ha de continuar”, ha dit a la Vila de Gràcia. “Contra l’odi i el terror, Visca la Festa Major de Sants!”, ha clamat.

About el comunista (68104 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: