Anuncios

Aval a les polítiques contra la precarietat salarial

Un informe sobre la distribució salarial a Barcelona elaborat amb dades de l’any 2015 posa en relleu una informació fins ara inèdita: un 32,4% dels treballadors de la ciutat té, com a màxim, un salari mileurista. Aquesta xifra s’eleva fins al 64,7% quan es tracta de menors de 30 anys. L’estudi pretén descriure el nivell de desigualtat salarial arran de la crisi econòmica i complementa els informes fets en d’altres ciutats espanyoles, com Madrid i Saragossa.

L’estudi Distribució, dispersió i desigualtat salarial a Barcelona 2010-2015 s’ha centrat a analitzar les remuneracions salarials, la bretxa salarial i el nivell de precarietat a la ciutat. D’acord amb les dades obtingudes, el salari mitjà dels residents a Barcelona va ser de 28.861 euros bruts anuals (2015), tot i que la meitat dels assalariats i assalariades van guanyar menys de 22.676 euros bruts.

Tenint en compte el salari mitjà, l’estudi revela que un gran nombre de treballadors perceben una remuneració amb valors propers i inferiors a la mitjana, i pocs amb valors més superiors. La bretxa salarial entre homes i dones s’ha reduït lleugerament entre 2010 i 2015. En aquest sentit, els salaris de les dones es distribueixen de manera més equitativa i no hi ha tanta diferència entre les que cobren més i les que cobren menys.

L’estudi també constata que al llarg dels cinc anys estudiats els salaris mitjans s’han reduït un 6,5% en termes reals i la dispersió salarial entre els treballadores i treballadores que guanyen més i menys ha augmentat un 4,8%. Pel que fa a la comparació de la situació de Barcelona amb la d’altres ciutats espanyoles, com Madrid, València, Saragossa o Màlaga, els salaris estan en la zona alta en termes de remuneracions mitjanes i en una zona intermèdia respecte a la desigualtat i bretxa salarial entre homes i dones.

Austeritat i reforma laboral

Aquest informe econòmic l’ha elaborat el Departament d’Estudis del Gabinet Tècnic de Programació de l’Ajuntament, creuant dades de la Seguretat Social, l’Agència Tributària Espanyola (AEAT) i el padró municipal.

Pretén fer una radiografia dels nivells de precarietat i desigualtaten els anys de la crisi econòmica. Els resultats obtinguts reforcen l’aposta per impulsar, de forma prioritària, un salari mínim de ciutat que garanteixi que tots els treballadors i treballadores cobrin mensualitats per sobre dels mil euros.

Anuncios

Categorías

About el comunista (84762 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: