Anuncios

Ferri reclama al Ministre d’Educació una reunió com l’anunciada amb Bonig

Síndic de Compromís a les Corts, Fran Ferri, ha enviat al ministre d’Educació Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, una carta per sol·licitar-li una reunió en què abordar diferents qüestions relacionades amb el territori valencià.

Segons explica Ferri “en el passat mes de maig ja vaig sol·licitar una reunió amb el ministre per compartir la visió de Compromís sobre la situació de les polítiques educatives, culturals i esportives tant del govern de la Generalitat com del govern central; així com per traslladar-li les necessitats dels valencians i valencianes en els seus àmbits de gestió”.

El síndic de Compromís va realitzar esta petició després de conèixer que Méndez de Vigo havia mantingut una reunió amb Isabel Bonig, portaveu del grup parlamentari popular.

“Lamentablement, -ha afegit Ferri- l’agenda del ministre va fer impossible la trobada, tot i que vam ser atesos de forma molt cordial i positiva pel secretari d’Estat d’Educació, Formació Professional i Universitats, el Sr. Marín Hellín”.

S’ha tingut coneixement, perquè així ha estat anunciat pel PPCV, d’una nova reunió entre el Ministre d’Educació i la portaveu del grup parlamentari Popular, que tindrà lloc en els pròxims dies.

Segons Ferri “és per això que li he tornat a formular una petició a Méndez de Vigo per celebrar una reunió en les mateixes condicions que la de la Sra. Bonig. Com entenem l’atapeïda agenda que comporta el càrrec de Ministre, li hem comunicat que com a portaveu de Compromís no tinc cap inconvenient en compartir la reunió amb la Sra. Bonig i amb els portaveus dels grups parlamentaris de les Corts que així ho desitgen. No tenim por d’un debat assossegat amb l’objectiu que s’emporte de la reunió una visió completa i plural del sentir de la societat valenciana”.

“Des de Compromís creiem positiu tot esforç de diàleg i cooperació entre institucions, sense exclusions ni partidismes, especialment en un àmbit on els acords són tan necessaris com l’educatiu. Per tot això no consideraríem res lleial institucionalment que no es produïsca la nostra reunió amb el ministre, encara que siga de forma conjunta amb la resta de portaveus de les Corts, que com Isabel Bonig i nosaltres, també ho sol·liciten”, ha assegurat Ferri.

Per al portaveu de Compromís “és molt important posar en valor l’aposta del Consell del Botànic per enfortir l’escola pública, garantir la qualitat educativa i la igualtat d’oportunitats, donant autonomia als centres i potenciant la participació de tots els agents en la comunitat educativa i establint un model plurilingüe que assegure que per fi els nostres xiquets i xiquetes isquen del sistema educatiu dominant el castellà, el valencià i l’anglès. Però per a tot açò és imprescindible que des del govern central es comprometen a un finançament i unes inversions justes en el nostre territori”.

Anuncios
About el comunista (23893 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: