Mollà: “El PP vol bloquejar el plurilingüisme en contra de la voluntat de pares i mares”

La portaveu adjunta de Compromís en les Corts, Mireia Mollá, insta al Partit Popular a deixar d’insistir en  la seua lluita contra el plurilingüisme real que han abraçat i impulsat pares, docents i universitats. La diputada considera que el PP vol tornar a un ensenyament que solament garanteix que el 30% de l’alumnat  domine les dues llengües cooficials i tan sols un 6% l’anglès .

“El PP vol bloquejar el plurilingüisme en contra de la voluntat de pares i mares, els qui al costat de la  comunitat educativa van participar positivament en els consells escolars per aplicar un model que realment ensenye idiomes”, ha manifestat la portaveu adjunta de Compromís en les Corts, Mireia Mollá.

Mollà ha volgut recordar que la situació del plurilingüisme en l’educació valenciana heretada per l’actual Consell condemnava a l’alumnat  a no saber llengües, com mostren els propis informes d’Educació  que estableixen que solament el 30% de l’alumnat  domina el valencià, percentatge que cau fins al 6% en el cas de l’anglès .

“Sorprèn la insistència del PP en matèria de plurilingüisme, més en anar contra un projecte de base pedagògica ambiciós i nou, elaborat per totes les nostres universitats. Tant com que presentaren una denúncia en contra després que  3 de cada 4 centres en el territori autonòmic votaren positivament per avançar en el plurilingüisme real i estudiar més anglès”, ha continuat Mollá.

La diputada il·licitana insta als populars a deixar d’intentar sembrar desconcert i caos entre professorat i famílies i acudir el   pròxim 8 de setembre al parlament valencià per a validar l’instrument normatiu que garantirà a l’alumnat de 3 anys l’inici de curs en el centre que les seues famílies van escollir.

“L’alumnat  de tres anys podrà optar així a la distribució curricular de les llengües tal com han escollit els pares i mares en el moment de matriculació. Ni caos, ni incertesa, ni discriminació o imposició, el Consell respecta la decisió de les famílies”, ha explicat Mollá sobre un decret llei que ve a garantir la decisió de famílies i docents prèvia a la suspensió cautelar del decret de plurilingüisme per part el TSJCV i que, a més, compta amb el suport a les Corts dels tres grups que van signar el Pacte del Botànic.

About ELCOMUNISTA.NET (74406 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com
A %d blogueros les gusta esto: