Anuncios

Més alumnes i recursos a les escoles públiques de Barcelona

El 12 de setembre comença a Barcelona el nou curs escolar 2017-2018, amb un increment de l’alumnat matriculat de l’1,22% respecte el curs passat. El sistema s’adapta al creixement de la demanda de matrícula amb l’augment del nombre de professionals i de centres escolars. L’escola pública aposta enguany per la continuïtat dels projectes innovadors, amb 194 centres vinculats a processos d’innovació i millora, i es destinen més recursos a l’educació inclusiva.

El nou curs comença amb 1.535 alumnes més que l’anterior. L’increment de l’alumnat s’observa a totes les franges d’edats, però sobretot a P3 i primer d’ESO. En total, s’han matriculat 179.221 alumnes a l’escola pública a Barcelona. L’augment de la demanda ha comportat l’obertura de deu centres: sis noves escoles, tres instituts-escola i un institut.

La xifra de personal no docent es manté aquest any pràcticament igual que el passat. No és el cas del personal docent: hi haurà 560 professionals més, arribant-se als 9001. El personal (docent i no docent) supera les 10.000 persones. En els 38 centres que formen part del Pla de Barris s’incorporen 59 professionals als equips educatiu, especialment tècnics d’integració social, especialistes en l’atenció i el suport emocional i educadors socials.

Innovació i educació especial

Gairebé tots els centres de la ciutat aposten per la innovació pedagògica. El programa Eines per al Canvi, per exemple, arriba a 54 centres, que disposaran d’acompanyament al procés d’innovació a través de la mentoria (26 centres més que l’any passat).

A set centres s’obriran Unitats de Suport a l’Educació Especial(USEE), per atendre l’alumnat amb necessitats educatives especials o de suport per mobilitat reduïda i desajustament de la conducta. Els equips d’assessorament i orientació psicopedagògica (EAP), a més, podran oferir més atenció amb la incorporació de 17 professionals nous. També es dona continuïtat a l’increment d’hores de suport dels vetlladors que es va produir el curs passat, que aquest curs augmenten un 7%.

Anuncios

Categorías

About el comunista (84809 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: