Anuncios

“Tot i el perill, no vau dubtar d’ajudar a qui pitjor ho estava passant”

La Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra, els Bombers de Barcelona, el Servei d’Emergències Mèdiques de la Generalitat i el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona reben la Medalla d’Or al Mèrit Cívic per la seva actuació just després de l’atemptat. Aquests cossos van auxiliar i atendre les víctimes just després de l’atropellament massiu a la Rambla la tarda del passat 17 d’agost.

En el moment que es produïa l’atropellament massiu a la Rambla, van ser 20 agents que es trobaven a la Rambla els primers a donar l’alerta, van acordonar i evacuar la zona i els primers a auxiliar, atendre i realitzar tasques de reanimació a les víctimes.

De manera immediata, uns 300 efectius van intervenir, a més de la zona de l’atac, a altres espais emblemàtics de la ciutat per reforçar-ne la seguretat, en coordinació amb els Mossos. A més, 340 efectius van oferir-se voluntaris a incorporar-se al servei. La Guàrdia Urbana va oferir també el seu suport als Mossos d’Esquadra en la recerca de l’autor de l’atemptat.

Del cos dels Bombers de Barcelona, es van desplegar 36 efectius i 12 vehicles, van donar suport en l’atenció sanitària, en l’evacuació de persones i a habilitar dos punts mèdics a la Rambla, donant suport al Servei d’Emergències Mèdiques de la Generalitat, que va traslladar una cinquantena d’ambulències i 112 professionals, entre metges, infermeres i tècnics. També, 25 persones que es trobaven de vacances es van traslladar als hospitals que atenien els ferits.

Les medalles d’honor han reconegut també el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), que va atendre 166 persones de forma presencial, tant a la seu del carrer de la Llacuna, com als espais habilitats al Raval i a l’Eixample. També va oferir atenció per telèfon a 220 persones que es van posar en contacte amb el 900 703 030, i van acompanyar 74 familiars de les víctimes en les tasques de reconeixement a l’Institut de Medicina Legal. Una trentena de persones van dormir al mateix CUESB la nit del 17 d’agost.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reconegut que, més enllà de la seva professionalitat, els serveis d’emergències i cossos de seguretat van fer el més difícil en el moment més difícil: “La vostra vida era en perill però no vau dubtar d’ajudar a qui pitjor ho estava passant”. “Va ser molt dur, però si tornés a passar, voldríeu ser a la Rambla”, i en nom de l’Ajuntament i de la ciutat ha tornat a repetir l’agraïment a la seva feina la tarda del 17 d’agost.

Ampli reconeixement

També s’ha volgut recordar la dedicació de tots els treballadors i treballadores i la ciutadania que es va volcar després de l’atemptat, que van tenir un paper destacat el dia de l’atemptat o en dies posteriors: la Creu Roja de Catalunya, Protecció Civil de la Generalitat, els diferents hospitals i centres sanitaris, l’Institut de Medicina Legal de Catalunya, la Policía Nacional, la Guàrdia Civil, el servei de neteja de l’Ajuntament, els taxistes de Barcelona les àrees de Comunicació i de Premsa de l’Ajuntament i de la Generalitat, comerços com El Corte Inglés, el Hard Rock Cafe i tots els comerços de la Rambla i entorn, l’Hotel Palace, i tot el veïnat de la Rambla i de Ciutat Vella.

Anuncios

Categorías

About el comunista (84515 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: