Anuncios

En Comú Podem denuncia al Senat la confessionalitat encoberta de l’Estat

El senador Joan Comorera ha retret al Ministre de Justícia l’excessiva presència de rituals i símbols catòlics a les institucions públiques com l’exèrcit o les presons.

El senador d’En Comú Podem, Joan Comorera, ha interpel·lat al Ministre de Justícia del Govern espanyol, Rafael Catalá, per denunciar la confessionalitat encoberta de l’Estat i exigir la creació d’un protocol a tots els nivells autonòmics que garanteixin l’aconfessionalitat a qualsevol acte organitzat per una institució pública. “Les institucions públiques no haurien de participar a ritus ni fer apologia mitjançant símbols religiosos”, ha retret Comorera al Ministre, alhora que li ha recordat que és un “greu error” confondre les creences personals amb les de la funció institucional que s’està realitzant.

“Es declaren constitucionalistes, però sembla que només dels articles 2 i 135, perquè l’article 16.3 de la Constitució Espanyola declara Espanya com a Estat aconfessional, cosa que vostès no respecten en absolut”, ha explicat el senador a Catalá. Comorera ha repassat un llistat d’actes i situacions en què els ritus catòlics tenen presència tot i estar convocats per institucions públiques, com la jura del càrrec de Ministres i Cap del Govern davant de símbols religiosos, els funerals d’Estat catòlics, l’ordre per part del Cap de l’Estat Major de fer onejar la bandera d’Espanya a mitja asta durant la Setmana Santa o les facilitats que tenen les esglésies per organitzar programes a les presons. “Les seves mostres de fervor religiós retrotreuen al passat franquista”, ha dit Comorera, “una cosa és cooperar amb les religions i altra comprometre l’aconfessionalitat de l’Estat”

“Separi l’Estat de l’Esglèsia, perquè sinó les banderes onejaran a mitja asta per la mort de l’Estat aconfessional”, ha sentenciat el senador.

Anuncios

Categorías

About el comunista (84762 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: