Anuncios

Nou curs a les escoles bressol amb quotes més equitatives

BARCELONA.- Aquest curs s’ha implantat el sistema de quotes segons la renda familiar a les escoles bressol municipals que facilita l’accés a famílies que en el passat no es podien permetre l’escolarització dels seus infants d’entre 0 i 3 anys. Fins ara totes les famílies pagaven la mateixa quota mensual. Amb la tarifació per trams, sis de cada deu famílies passaran a pagar menys del que haguessin pagat amb el sistema anterior.

Fins l’any passat, la quota única a les escoles bressol era de 285 euros mensuals. Amb les noves tarifes, que estableixen deu trams diferents en funció de la renda familiar, la quota mínima, destinada a les famílies de menys ingressos, és de 50 euros, incloent-hi escolaritat i menjador. Un 29,08% de les famílies formen part d’aquest tram, i per a aquestes famílies, 540 matrícules queden cobertes totalment pel Fons d’Urgència Social, amb validació prèvia dels serveis socials.

A l’altre extrem, l’11,94% de les famílies passa a pagar la tarifa màxima, 395 euros mensuals, i el 9,47% de les famílies (736) paguen el mateix que amb el sistema anterior.

L’objectiu de la nova tarifació és que els perfils de les famílies que matriculen els seus infants a l’escola bressol municipal s’adigui amb els del conjunt de la societat. La tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, ha destacat que el nou sistema de tarifació és més equitatiu i evita que els motius econòmics siguin un impediment per accedir a l’educació de 0 a 3 anys. “Si cadascú paga el mateix percentatge en funció de la renda avancem en justícia, i més tenint en compte que no podem parlar de gratuïtat en l’educació infantil perquè cap llei n’empara la universalitat”, ha reivindicat. En aquest sentit, ha considerat inajornable la recuperació del finançament de l’educació infantil per la Generalitat de Catalunya. “Ara la ciutat no rep ni 1 euro de la Generalitat per a educació infantil pública”, ha recordat.

Per garantir la implementació del nou sistema, la inversió municipal augmentarà en 800.000 euros amb relació al curs passat, per poder cobrir les despeses de les 8.200 matrícules d’enguany, de les quals la meitat són primeres matrícules. El districte amb més alumnat matriculat és Sant Martí, seguit d’Horta-Guinardó i Nou Barris.

Més innovació

Les escoles bressol municipals segueixen impulsant cada cop més projectes d’innovació, basats en la coeducació, la sostenibilitat, la inclusió, la cultura i la ciència. Segon els comissionat d’Educació, Miquel Àngel Essomba, Barcelona és reconeguda internacionalment per la innovació pedagògica. “Forma part de l’ADN de la ciutat i totes les escoles bressol municipals gaudeixen d’algun projecte d’innovació”, ha manifestat.

El programa més estès és el de “Suport educatiu a les famílies”, que es desenvolupa a 76 centres. També destaquen els programes “FP dual”, per a la formació d’estudiants del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Educació Infantil; “Agenda 21 escolar”, que revisa les pràctiques diàries tenint en compte la sostenibilitat, i “Apropem el món dels llibres a la petita infància”.

Anuncios

Categorías

About el comunista (84670 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: