Anuncios

Proposicions en el Ple ordinari del 6 d’octubre de 2017

En la sessió ordinària del Plenari s’han presentat set proposicions dels grups municipals. Cinc han estat aprovades i dues, rebutjades. A més, s’han llegit declaracions institucionals en suport al poble mexicà i rebuig del vandalisme contra el turisme.

El grup municipal de Ciutadans (Cs) ha presentat al Ple una proposició per elaborar un pla d’intervenció i prevenció social i de salut pública a Ciutat Vella per combatre el tràfic de drogues i vetllar per la bona convivència al districte. La proposició ha estat aprovada amb el vot favorable de tots els grups i l’abstenció de la CUP – Capgirem Barcelona.

El grup municipal del PP ha presentat una proposició que insta el Govern municipal a replantejar i revisar el desplegament dels nous carrils bici previstos a l’Estratègia de la bicicleta. La proposició ha estat rebutjada amb els vots en contra de BComú, ERC, PSC i la CUP – Capgirem Barcelona, els vots a favor del grup proposant, el Grup Municipal Demòcrata i Cs, i l’abstenció del regidor no adscrit.

El grup municipal BComú ha presentat una proposició amb contingut de declaració institucional per exigir a l’Autoritat Portuària un estudi sobre l’impacte ambiental i urbà d’ampliar l’activitat de creuers i, també, a l’espera d’aquest estudi, per rebutjar la construcció d’una nova terminal de creuers i l’augment de punts d’atracament. La proposició ha estat aprovada amb els vots favorables del grup proposant, el PSC, la CUP – Capgirem Barcelona i el diputat no adscrit, i l’abstenció de Cs, ERC i el PP. El Grup Municipal Demòcrata hi ha votat en contra.

El Grup Municipal Demòcrata, ERC i la CUP – Capgirem Barcelona han presentat tres proposicions amb contingut de declaració institucional per felicitar i agrair a la ciutadania l’actitud pacífica durant l’1 d’octubre, denunciar i condemnar l’actuació policial i els partits i entitats que li han donat suport, demanar la dimissió dels màxims responsables de l’operatiu i exigir la retirada dels cossos policials. Les proposicions han estat aprovades amb els vots favorables del Grup Municipal Demòcrata , ERC, la CUP – Capgirem Barcelona i el regidor no adscrit, i l’abstenció de BComú. Cs, PSC i el PP hi han votat en contra.

El PSC ha presentat una proposició per condemnar els fets de l’1 d’octubre i l’actuació policial. També per advocar per una sortida dialogada de la situació política i demanar la creació d’una comissió al Congrés dels Diputats per estudiar l’articulació territorial a través d’un acord ample i majoritari. La proposició ha estat rebutjada amb els vots en contra del Grup Municipal Demòcrata, Cs, ERC, el PP, la CUP – Capgirem Barcelona i el regidor no adscrit. BComú i el PSC hi han votat a favor.

Declaracions institucionals

Per tancar la sessió, el Ple ha fet les declaracions institucionals següents:

  • Suport i solidaritat al poble mexicà després dels terratrèmols que han sacsejat el país, i el més sentit condol a les víctimes, els familiars i amics.
  • Rebuig dels actes vandàlics contra el turisme i suport a les persones del sector afectades per aquests atacs.
Anuncios

Categorías

About el comunista (84460 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: