Anuncios

Un 75% menys d’incendis forestals a Collserola aquest estiu

Dels 32 incendis que es van registrar el 2016 a l’entorn del parc de Collserola s’ha passat aquest any a vuit. A més, la superfície afectada pel foc també s’ha reduït en un 98% respecte a l’estiu del 2016 i ha passat de les 26 hectàrees cremades l’any passat a les 0,51 d’aquest estiu (l’equivalent a mig camp de futbol). Tots els incendis han afectat només superfície de matoll en lloc de massa arbrada.

Els d’aquest 2017 són els millors resultats de les campanyes dels últims anys, en part gràcies a la climatologia moderada registrada entre els mesos de maig i setembre. L’episodi de sequera típica de l’estiu ha estat menys pronunciat que altres anys, i les pluges caigudes durant la primera quinzena d’agost i el mes de setembre han ajudat al fet que la vegetació es mantingués amb un nivell de sequera moderada.

De fet, el Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament disposa d’un protocol d’actuació que es nodreix d’informació permanent sobre la climatologia i que, segons els valors d’aquests índexs meteorològics, comporta automàticament la mobilització de recursos. Les activacions de prealertes, que es mesuren en funció dels indicadors d’humitat, vent i temperatura, han estat moderades durant aquesta campanya, en especial respecte a la campanya de l’any 2016. Les prealertes meteorològiques representen un 38% de les decretades el 2016, mentre que les prealertes crítiques són un 27% de les de l’any anterior.

Aquesta climatologia favorable es combina amb la feina d’anàlisi prèvia que fan els Bombers de Barcelona, que permet, d’aquesta manera, la disminució de superfície cremada. Entre d’altres accions, durant la campanya d’estiu els bombers fan recorreguts forestals per comprovar camins i accessos als barris de l’entorn, comprovació dels hidrants per proporcionar aigua als vehicles, així com reguardes preventives des de diferents emplaçaments crítics.

Anuncios

Categorías

About el comunista (84670 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: