Anuncios

“Estem davant d’un despropòsit jurídic i d’un greu error polític”

Declaració institucional de l’alcaldessa, Ada Colau, davant la detenció de nou membres del Govern català.

Avui és un dia negre per a la democràcia i per a Catalunya. Fa poques hores, s’ha ordenat l’ingrés a presó del vicepresident, Oriol Junqueras, així com del conseller Jordi Turull, de la consellera Dolors Bassa, del conseller Josep Rull, de la consellera Meritxell Borràs, del conseller Raúl Romeva, del conseller Carles Mundó, del conseller Santi Vila i del conseller Joaquim Forn, de qui vull fer una menció especial per la seva relació amb la ciutat de Barcelona en tant que ex-primer tinent d’alcaldia i portaveu municipal del grup del PDeCAT.

També s’ha dictat una ordre internacional de detenció dirigida contra el president, Carles Puigdemont, el conseller Antoni Comín, la consellera Meritxell Serret, el conseller Lluís Puig i la consellera Clara Ponsatí, que es troben actualment a Bèlgica. Encara que hagin estat actualment cessats per l’aplicació de l’article 155, tots ells formen el Govern català, legítimament escollit a les urnes, tal com hem declarat en el Plenari que hem celebrat avui en aquest Ajuntament.

Així mateix, el Tribunal Suprem ha decidit sotmetre a vigilància policial la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els cinc membres de la mesa del Parlament fins a la seva declaració el proper 9 de novembre. Mai no hauríem d’haver arribat aquí.

Estem davant d’un despropòsit jurídic, d’una mesura sense precedents en la història recent de les democràcies europees i d’un greu error polític que ens allunya de la solució i ens aboca al pendent relliscós de l’autoritarisme. Aquesta és una decisió que només s’explica per l’esperit de revenja i que té per objectiu humiliar les institucions catalanes i els seus legítim representants.

Aquest és sense dubte el pitjor atac que ha rebut el Govern català en democràcia, però que ningú es confongui, no es tracta només d’un atac contra les institucions catalanes, sinó d’un atac contra els fonaments democràtics de l’Estat espanyol. Aquells que afirmen defensar la Constitució són els que avui més l’afebleixen, posant en entredit la separació de poders, i això ho han d’entendre tots els ciutadans compromesos amb la defensa de la democràcia a Catalunya i Espanya.

Com a alcaldessa de Barcelona, capital de Catalunya, i conscient de la gravetat del moment que estem vivint, em dirigeixo a la ciutadania per expressar el meu rebuig als empresonaments i el meu ferm compromís en la defensa de les institucions catalanes i dels seus legítims representants. Exigeixo al Govern de Mariano Rajoy que faci immediatament les passes necessàries per aturar aquesta espiral repressiva, instar la posada en llibertat del vicepresident Junqueras, dels vuit consellers empresonats, de Jordi Sánchez i de Jordi Cuixart. La relació entre Catalunya i Espanya s’ha de resoldre amb les urnes, no amb la presó.

Enfront la deriva autoritària de l’Estat, em dirigeixo també a la ciutadania catalana, a les entitats, als partits i les administracions locals compromeses amb el catalanisme i la defensa dels valors democràtics perquè estiguem junts a l’altura del moment i bastim un front comú per defensar la cohesió social, recuperar l’autogovern, oposar-nos a l’autoritarisme del Govern de Mariano Rajoy, la instrumentalització de la justícia i l’atac contra les institucions catalanes.

Faig una crida a tot el catalanisme polític perquè ens unim a exigir la llibertat de les persones empresonades, l’amnistia, i per aturar l’aplicació de l’article 155 a Catalunya.

Acabo enviant una abraçada especial i sincera als familiars, les amistats i els companys de les persones que, avui, han entrat injustament a la presó, així com també de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, que ja fa més de dues setmanes que es troben injustament a la presó. Per a totes elles, el nostre afecte.

Anuncios

Categorías

About el comunista (93405 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: