Anuncios
ÚLTIMA HORA:

En Comú Podem proposa investigar al Senat les ordres policials de l’1-O

“Cap força democràtica hauria de negar-se a una investigació sobre uns fets que han estat durament criticats per les organitzacions internacionals que vetllen pel respecte als drets humans “, ha manifestat el senador Comorera.

En Comú Podem ha proposat la creació d’una comissió d’investigació per determinar si les ordres governamentals donades durant l’actuació de les forces i cossos de Seguretat de l’Estat l’1-O van ser excessives i desproporcionades, aclarir qui va donar l’ordre de carregar contra la població que es resistia pacíficament i la conseqüent contraordre perquè no seguissin carregant contra la mateixa a primera hora de la tarda, a la vista que totes les cadenes de televisió del món estaven retransmetent imatges de repressió contra electors que pretenien exercir el dret a vot.

A més, la comissió proposta, tal i com ha explicat el senador Joan Comorera, pretén determinar per què es va donar l’ordre d’acudir als col·legis electorals quan ja estaven ocupats i no prèviament, aclarir com es va realitzar i per quines causes l’elecció dels col·legis on van intervenir les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i definir la congruència de l’operatiu dissenyat i executat pel Ministeri de l’Interior a l’efecte de complir la resolució del TSJ de Catalunya.

El passat 1 d’octubre, segons han confirmat observadors internacionals i organitzacions no governamentals, va existir, després de les ordres donades pel Govern a les Forces de Seguretat, un ús perillós i inadequat de material antiavalots com pilotes de goma, cops a persones indefenses que en termes generals no semblaven mostrar el menor signe de violència, tal com s’ha vist en les nombroses imatges emeses. No obstant això, l’ús de la força queda reservat a supòsits en els quals concorrin riscos rellevants per a béns jurídics, segons l’article 5.2 de la Llei Orgànica 2/1986, de 13 de març, que el regula.

També l’article 13 de les Normes Bàsiques de les Nacions Unides parla de l’ús de la força policial i assenyala que “en dispersar reunions il·lícites però no violentes, els funcionaris encarregats de fer complir la llei evitaran l’ús de la força o, si no és possible, el limitaran al mínim necessari “. Al seu torn, l’Alt Comissionat per als Drets Humans de Nacions Unides, Zeid Ra’ad l’Hussein ha demanat una investigació imparcial sobre la violència policial a l’1-O.

Encara més, el Comissionat de drets humans del Consell d’Europa, Nils Muznieks, ha demanat al Govern espanyol una investigació “independent” i “efectiva” sobre l’esdevingut en la data assenyalada, destacant la seva vital importància per dissuadir de qualsevol conducta inadequada policial i prevenir una escalada de les tensions i la violència. Joan Comorera, senador d’En Comú Podem i impulsor de la comissió d’investigació, ha manifestat que “cap força democràtica hauria negar-se a investigar uns fets que han estat durament criticat per organitzacions internacionals que vetllen pel respecte dels drets humans “

A la iniciativa s’han unit Partit Demòcrata Català, Coalició Compromís i EH Bildu.

Anuncios

Categorías

Acerca de el comunista (75105 Artículos)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: