Anuncios

La Guàrdia Urbana de Barcelona intervé 171,1 kg d’aliments en mal estat localitzats en 13 establiments alimentaris de la ciutat

  • Els agents del cos de policia barceloní, amb col·laboració amb tècnics de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, han dut a terme una campanya a tota la ciutat per tal de garantir les condicions higiènic-sanitàries dels establiments que treballen amb aliments
  • En total s’han inspeccionat 49 locals. En 5 d’ells s’han fet cessaments temporals d’activitat

La Guàrdia Urbana de Barcelona duu a terme diverses actuacions en el marc de les tasques de policia administrativa i una d’elles és el control de la normativa en relació als establiments alimentaris, tant pel que fa referència a la pròpia legislació alimentària com a la resta de normatives municipals (tècniques, administratives i de seguretat).

Amb aquest objectiu, aquest mes de novembre els agents de la Guàrdia Urbana han dut a terme “l’Operació Rebost”, centrada en garantir que els aliments que es venen als diversos establiments de la ciutat compleixin amb les pertinents garanties higiènic-sanitàries. L’operació ha comptat amb la participació dels serveis d’inspecció de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), que exerceix l’autoritat sanitària a la ciutat i al llarg de tot l’any executa la vigilància i control en establiments alimentaris, comerços, i bars i restaurants, entre d’altres.  En el marc d’aquestes tasques, l’ASPB és l’organisme encarregat de tramitar les denúncies per infraccions en higiene dels aliments i seguretat alimentària a la ciutat.

Els objectius del dispositiu han estat:

  • Comprovació de les normes de l’establiment en relació a l’activitat i normes municipals, en coordinació amb els serveis tècnics de cada districte
  • Augmentar la seguretat i les condicions tècnic-alimentàries, mitjançant la inspecció i control dels establiments i , donant suport als inspectors de l’Agència de Salut Pública en aquest control i compliment de la normativa d’alimentació.

Durant aquest període cada Unitat Territorial de la Guàrdia Urbana ha inspeccionat diferents establiments alimentaris en els quals es treballés principalment l’elaboració dels aliments, com ara: restaurants, carnisseries, comerços alimentaris en els quals es tingués coneixement de l’elaboració i envasament de productes nacionals i d’altres països per la venda minorista, rostisseries i locals d’elaboració d´aliments per portar a casa o consum al mateix establiment, entre d’altres. Els locals per inspeccionar s’han determinat en funció de queixes rebudes a cada districte i en base a les observacions realitzades pels agents de les pròpies Unitats Territorials.

El cos de policia barceloní ha inspeccionat un total de 49 locals de la ciutat per tal de verificar que complien les normatives reglamentàries.

Fruit d’aquesta tasca, els agents juntament amb els inspectors de l’Agència han detectat 13 establiments on s’han hagut d’intervenir d’aliments per les seves males condicions de conservació i higiènico-sanitaries.

En 4 establiments s’ha dictat el cessament temporal de l’activitat per causes relacionades amb la higiene i 1 per falta d’aigua. Els locals només podran tornar a obrir si reparen les deficiències de conservació detectades i seran objecte d’un seguiment per part de l’ASPB.

En total s’han intervingut 171,1 kg d’aliments en mal estat, que han estat duts a un punt verd de la ciutat per a la seva destrucció. Els principals motius han estat: mal estat de conservació (trencament de cadena de fred, envasats sense condicions sanitàries adients, males condicions higièniques en els llocs de conservació) i aliments caducats.

A banda, i en el marc de les inspeccions als 49 locals, els agents han posat un total de 155 denúncies per altres infraccions administratives.

Les més habituals han estat: insuficiència o mal funcionament de les instal·lacions de protecció contra incendis o la interposició d’elements que impedeixen la visió o l’ús dels equips contra incendis; mal estat de conservació del local amb minva de la higiene necessària; venda d’aliments no aptes per al consum; manca d’assegurança de responsabilitat civil;  greu mancança en les condicions higièniques per tenir repercussió directa en la salut; venda d’articles o productes no autoritzats; i manca de fulls de reclamació.

Durant el 2016, dins de la seva activitat ordinària, l’ASPB va inspeccionar 828 establiments minoristes alimentaris, amb un total de 1392 actuacions, i va completar igualment 2839 inspeccions en establiments de restauració de Barcelona. El resultat d’aquesta acció de vigilància i control confirma que més del 90% d’operadors presenten un alt compliment de la normativa vigent.

Convé recordar, en aquest context, que els resultats de l’Operació Rebost no són indicatius de la situació global dels establiments a Barcelona, sinó que responen a incompliments o problemàtiques específiques. Aquestes possibles irregularitats es detecten per la col·laboració ciutadana, a petició de diferents organismes, o perquè els negocis que les protagonitzen han estat implicats en incidències anteriors.

Enllaç vídeo: http://www.ajuntamentbarcelonapremsa.info/download/Rebost2017.m4v

Anuncios

Categorías

About el comunista (93221 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: