Anuncios

Sinergies per a la participació ciutadana

Una ciutat més democràtica i tecnològica. Aquesta és una de les premisses del conveni signat amb la UOC per seguir fomentant la participació ciutadana i les tecnologies de la comunicació en xarxa, la recerca i la innovació a través de plataformes digitals ja existents, com Decidim.

El conveni té com a objectiu principal impulsar la investigació, formació i divulgació entorn de la participació ciutadana, vetllant per conservar i respectar els principis que actualment regeixen la plataforma decidim.barcelona, com són la transparència, el seu caràcter lliure i de codi obert o la traçabilitat, que garanteixen la qualitat democràtica dels processos de participació.

L’acord avança pel que fa a polítiques de participació, col·laborar en projectes de recerca i assessorar la plataforma digital quant a l’activitat, el disseny o l’anàlisi.

Unió de forces

El conveni, que porta per títol “Participació ciutadana, desenvolupament tecnopolític i comunicació en xarxa a través del Decidim”, ha estat signat pel tinent d’alcaldia de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència, Jaume Asens, i el rector de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), Josep A. Planell.

A la UOC, serà el grup de recerca Communication Networks and Social Change (CNSC), dirigit per Manuel Castells, qui liderarà el projecte establert amb la signatura del conveni. La duració serà de tres anys, fins al 2019, i tindrà un valor econòmic de 300.000 euros, que assumiran a parts iguals tant l’Ajuntament i la UOC.

La coordinació i la voluntat de sumar esforços neix de la proposta de la Direcció de Serveis de Recerca, Desenvolupament i Innovació de la Gerència de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència de l’Ajuntament de Barcelona.

La plataforma Decidim, en auge

Actualment ja són més de catorze les ciutats i institucions que utilitzen la plataforma Decidim adaptada a les seves necessitats, ja siguin de Catalunya, l’Estat espanyol o Europa, com és el cas de la capital finlandesa, Helsinki, o la Comissió Nacional del Debat Públic, a França.

L’ús expansiu de Decidim i la seva naturalesa 100% oberta i de programari lliure permeten, també, l’evolució, l’adaptabilitat i la millora constants de la plataforma.

Anuncios

Categorías

About el comunista (92918 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: