Anuncios

Mig milió d’euros per a projectes de cooperació internacional

BARCELONA.- Creu Roja, Save the Children, Acció contra la Fam, Oxfam Intermón i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament són les ONG a què es destinaran les subvencions aprovades per la Comissió de Govern per reforçar els projectes que duen a terme en zones d’emergència humanitària.

“Amb aquestes subvencions, l’Ajuntament de Barcelona fa costat a les entitats de la ciutat que atenen emergències humanitàries. Formen part d’una política més àmplia de cooperació que està impulsant el consistori i que es materialitza en el nou pla director de justícia global que estem impulsant”, ha expressat la regidora de Relacions Internacionals, Laura Pérez.

En aquest pla director de justícia global, l’Ajuntament de Barcelona es compromet a destinar  el 0,7% dels ingressos propis a la cooperació per a la justícia social. “Hi ha ONG que fan feina allà on ningú no mira. Moltes de les quals són barcelonines. El deure de l’Ajuntament és fer-los costat”, ha indicat el tinent d’alcaldia Gerardo Pisarello.

Dos dels cinc projectes subvencionats treballen per combatre els efectes causats per desastres naturals, com l’huracà Irma, a Mèxic, o la greu sequera que afecta diferents zones d’Etiòpia. Els altres tres projectes subvencionats es desenvolupen en zones d’emergència humanitària per conflictes armats a la República Centreafricana, Síria i Bangla Desh per atendre les poblacions afectades.

Anuncios

Categorías

About el comunista (93131 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: