Anuncios

Cap de setmana: Cavalcada de Reis, museus gratuïts diumenge i ‘La llum de Sant Pau’

Els dies 5 i 6 de gener sempre són molt especials. Durant la vigília de Reis a la tarda les cavalcades de Reis ompliran el centre de Barcelona i molts dels seus barris. Ses Majestats Melcior, Gaspar i Baltasar tenen previst arribar a les quatre de la tarda al Moll de la Fusta, on seran rebuts per l’alcaldessa de la ciutat. Més tard, recorreran els carrers de la ciutat abans que comenci la nit més màgica de l’any.

Connecteu-vos al web del Cap de Setmana!

Ses Majestats Melcior, Gaspar i Baltasar arriben a bord del pailebot Santa Eulàlia acompanyats del seu tradicional seguici a les quatre de la tarda al Moll de la Fusta. Serà l’alcaldessa de la ciutat l’encarregada de donar-los la benvinguda i lliurar-los el pa i la sal, com a símbol d’acolliment i hospitalitat, juntament amb la clau que obre les portes. El patge Gregori, la patge Estel i el patge Omar faran de mestres de cerimònies mentre els infants esperen l’arribada dels Reis d’Orient.

Ses Majestats es desplaçaran després fins a l’avinguda del Marquès de l’Argentera, on els esperen les carrosses i les comparses per iniciar la Cavalcada de Reis, omplir de màgia, llum i color els carrers de Barcelona i participar en una gran festa ciutadana. Com a novetat, aquest any obriran la Cavalcada els Cors de la Pau i el seu seguici, que amb el lema “Batega!” portaran als barcelonins i les barcelonines un missatge de pau. També es podran veure cinc haimes, que narraran el llarg camí que els Reis d’Orient han fet per arribar a Barcelona. Així mateix, s’oferirà un homenatge a la pilota, la qual es reconeixerà com una joguina universal.

Molts barris fan una cavalcada al marge de la cavalcada general, en les quals desfilen Melcior, Gaspar i Baltasar acompanyats del seu seguici de patges, ajudants, carrosses i comparses. La tarda-vespre del 5 de gener, tindran lloc fins a divuit cavalcades als barris de la ciutat. Podeu consultar-les clicant aquí.

Aquest any, la campanya “Cap nen sense joguina” compleix 51 anys. Aquesta iniciativa, promoguda per Ràdio Barcelona, pretén que cap nen malalt als hospitals o amb famílies que tinguin pocs recursos econòmics pugui quedar-se sense joguina el màgic dia de Reis.

Museus gratuïts el diumenge

Diversos museus de Barcelona obren gratuïtament cada diumenge o el primer diumenge de mes. Entre els museus que ofereixen entrada gratuïta cada diumenge a partir de les tres de la tarda hi ha El Born Centre de Cultura i Memòria, el Museu de Cultures del Món, el Museu del Disseny, el Museu d’Història de Barcelona (MUHBA), el Museu Marítim de Barcelona (MMB), el Museu de Ciències Naturals i la Virreina Centre de la Imatge. El Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i el Museu Picasso, entre altres, ofereixen entrada gratuïta el primer diumenge de cada mes. Sens dubte, una bona manera de gaudir del diumenge i, a la vegada, gaudir de la cultura.

La llum de Sant Pau

Fins al 12 de gener, els barcelonins i les barcelonines poden gaudir de La llum de Sant Pau, un espectacle de llums que es projecta sobre la façana del Pavelló de l’Administració del Recinte Modernista de Sant Pau. Es tracta d’un homenatge a l’arquitectura modernista i l’obra de Domènech i Montaner, que converteix la façana d’entrada del recinte en un pont entre el cel i la terra, en un arbre que busca la llum i allarga les branques cap al cel.

Aquest divendres i dissabte, l’espectacle de llums es pot veure de les 18.00 a les 22.30 hores. Les sessions comencen cada mitja hora.

Anuncios

Categorías

About el comunista (94932 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: