Anuncios

Una ciutat de rendes mitjanes

BARCELONA.- L’any 2016 la renda familiar disponible bruta va créixer un 3,1%, fins als 20.800 euros per capita, una mitjana que representa el 47,9% de la població de la ciutat, el percentatge més alt des del 2009. També es redueix la diferència entre els districtes i barris amb rendes més altes (Sarrià – Sant Gervasi i Pedralbes) i més baixes (Nou Barris i Ciutat Meridiana).

L’Informe de la distribució territorial de la renda familiar disponible constata la consolidació de la recuperació que es va començar a evidenciar durant l’exercici del 2014, després dels anys més durs de la crisi, que va provocar una moviment de la població cap als estrats de renda immediatament inferiors.

El primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, ha destacat en aquest sentit: “Aquestes dades obeeixen a molts factors, entre els quals hi ha les polítiques municipals, que impacten en la renda de les persones. A més, aquestes actuacions sovint es fan en àmbits en els quals els ajuntaments no tenim competències.”

Desigualtats entre barris

Hi ha pocs canvis pel que fa a la classificació dels barris respecte a anys anteriors, tant per la banda alta com per la baixa, però es redueix la bretxa existent entre els barris de Pedralbes (amb un índex de 242,4) i Ciutat Meridiana (que té un índex de 34,3).

Sarrià – Sant Gervasi encapçala la classificació dels districtes segons la renda, tot i que se’n redueix la diferència amb Nou Barris,el districte amb els valors més baixos. L’any 2015 la renda mitjana del primer era 3,5 vegades superior a la de Nou Barris, mentre que el 2016 aquest diferencial va baixar a 3,3 vegades.

Es redueix de 8 a 5 el número de barris on la renda és inferior a la meitat de la del conjunt de la ciutat.

Anuncios

Categorías

About el comunista (94932 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: