Anuncios
ÚLTIMA HORA:

Acusació popular en totes les causes per agressions policials de l’1 d’octubre

L’Ajuntament ha comunicat al jutjat d’instrucció número set de Barcelona que acumula totes les actuacions processals obertes a la ciutat, per personar-se com acusació popular davant de les agressions policials de l’1 d’octubre.

El consistori es persona per defensar dels drets humans i de les llibertats públiques de les persones afectades per les agressions policials de l’1 d’octubre.

L’escrit presentat al jutjat pels serveis jurídics municipals manifesta que els fets succeïts van afectar els drets individuals i col·lectius que disposen de tutela penal en l’ordenament jurídic. Es demana tant l’esclariment dels fets com estudiar les responsabilitats penals que puguin derivar-se de la instrucció judicial.

“Aquesta és una decisió coherent amb el que havíem dit el seu dia quan vam explicar que a Barcelona s’havia viscut un dels episodis més negres de la nostra història, un abans i un després, un dels episodis de major violència institucional que s’ha viscut mai a la ciutat” ha explicat el tinent d’alcaldia de drets de ciutadania, participació i transparència, Jaume Asens.

Compromís amb les persones afectades des del primer dia

El dia després de l’1 d’octubre es va activar un servei municipal d’atenció a les persones víctimes de les agressions policials, es van atendre a 294 persones. El servei es va crear ad hoc amb l’objectiu d’oferir orientació i assessorament jurídic a les afectades, i també atenció i suport psicosocial. L’informe que es va elaborar per recollir proves i testimonis de les víctimes de les càrregues policials conclou que les actuacions de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil, malgrat estar emmarcades en l’execució d’ordres judicials per impedir la votació del referèndum, es van produir amb un ús excessiu de la força i vulnerant de manera sistemàtica drets fonamentals.

Anuncios

Categorías

Acerca de el comunista (80672 Artículos)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: