Anuncios

Escoles obertes als barris

El Pla de barris reforça els projectes educatius de les escoles dels barris més vulnerables i les obre als veïns i les veïnes més enllà de l’horari lectiu. Es tracta d’una aposta per fer de l’educació un punt de cohesió i transformació.

L’impuls del Pla de barris pel que fa a l’educació a la ciutat permet el desenvolupament de nous projectes educatius singulars que ajudin a millorar la qualitat de l’ensenyament i enforteixin el lligam entre l’escola i el barri, i la seva dimensió cultural. Els projectes es despleguen sobretot als barris de l’eix Besòs i en altres zones vulnerables de la ciutat.

Aquesta iniciativa persegueix transformar l’escola pública en un motor de cohesió que garanteixi la igualtat d’oportunitats en tots els barris, sense el biaix de la situació social. L’educació és un element clau per garantir aquesta igualtat, per això, com a objectiu últim del Pla de barris, que és el de desfer desigualtats, s’havia de passar per l’educació.

Una eina de transformació social

Per enfortir el lligam entre l’escola i el barri, les escoles han de convertir-se en centres de referència al barri, i per això s’obren al veïnat fora de l’horari lectiu, per donar accés a l’alumnat a activitats extraescolars, i al barri a activitats de lleure de base comunitària amb entitats locals, amb propostes de cap de setmana i en període vacacional. Les escoles esdevenen així centres de referència al barri.

En total, s’invertiran 20,2 milions d’euros per adequar deu escoles als nous projectes educatius i facilitar l’itinerari formatiu de l’alumnat.

Escoles enriquides

El projecte “Escoles enriquides” és una iniciativa per assolir una xarxa d’atenció als infants més integrada. Amb l’objectiu d’assegurar l’atenció global  i l’acompanyament als infants, els joves i les seves famílies, s’incorporaran 61 professionals de l’àmbit educatiu, social i de salut a 39 centres educatius. La incorporació d’aquests especialistes garantirà la formació i el suport per a l’equip docent.

Educació en el lleure

Amb l’objectiu de pal·liar la manca d’oferta d’activitats i de lleure educatiu fora dels centres educatius d’alguns barris, el Pla de barriscrea i amplia l’oferta d’activitats de lleure tant en període de vacances com en caps de setmana per garantir que tots els barris disposin d’activitats d’educació en el lleure. Els projectes educatius Baobab o Temps de Joc són dos exemples de projectes educatius de base comunitària a la ciutat.

Educació, cultura i barri

El Pla de barris desplega també projectes integrals, dins i fora de l’horari escolar, per reforçar el vincle d’educació i cultura amb el territori i millorar la participació en la cultura dels infants i joves, així com la vinculació amb els ensenyaments artístics en els centres educatius.

Anuncios

Categorías

About el comunista (93486 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: