Anuncios
ÚLTIMA HORA:

Declaració institucional per a l’acostament a presons catalanes de Sánchez, Cuixart, Junqueras i Forn

L’Ajuntament de Barcelona reclama oficialment l’acostament de Jordi Sánchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras i Joaquim Forn a presons catalanes en una declaració institucional de suport a les seves famílies. Aquesta declaració institucional l’han signada Barcelona en Comú, el Grup Municipal Demòcrata, ERC i la CUP – Capgirem Barcelona.

Aquesta nova declaració institucional se suma a la declaració conjunta del 17 d’octubre de 2017, que reclamava l’alliberament de l’aleshores president de l’Assamblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sánchez, i el d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i a la del 3 de novembre, que exigia el mateix per a qui va ser tinent d’alcaldia de Barcelona, Joaquim Forn, i per al vicepresident cessat, Oriol Junqueras, a més de per a la resta de membres del Govern de la Generalitat cessats, posteriorment posats en llibertat sota fiança. Aquestes declaracions s’han vist traslladades també a la façana de l’Ajuntament amb una pancarta amb el text “Llibertat presos i preses polítics”, primer, i un llaç groc, després.

En aquesta ocasió, el Govern municipal i els grups signants —el Grup Municipal Demòcrata, ERC i la CUP – Capgirem Barcelona— denuncien l’allunyament dels presos, “un càstig social que vulnera els drets reconeguts pel dret internacional i atempta contra els drets humans“, i qualifica la situació de presó preventiva, com “una mesura cautelar que dificulta la normalització política de Catalunya”.

Amb aquesta declaració institucional, que es pot llegir aquí, es pretén donar suport als familiars dels presos, per als quals s’està treballant per fer-los una rebuda institucional a l’Ajuntament, que oferirà l’alcaldessa, Ada Colau, i el tinent d’alcaldia Jaume Asens, perquè esdevingui un espai de diàleg i d’acompanyament davant de les conseqüències d’aquesta dispersió penitenciària.

Anuncios

Categorías

Acerca de el comunista (80825 Artículos)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: