Anuncios

Nou centre de referència per a la cura de les persones

BARCELONA.- Per reconèixer la cura com a part central de la vida de la ciutat, promoure la corresponsabilitat de tots els actors socials a l’hora de garantir el dret a una cura digna i de qualitat i reduir les desigualtats socials i de gènere, l’Ajuntament presenta un nou punt per informar i orientar totes les persones i famílies cuidadores, professionals, entitats i organitzacions que intervenen en els processos de cura.

El consistori ha presentat aquesta iniciativa coincidint amb la setmana en què se celebra el Dia Internacional de les Dones. De fet, el 90% de les feines de cura a persones de més de 65 anys la fan familiars, la gran majoria dels quals són dones. Les dades mostren també que, del total de persones contractades a temps parcial, el 18,6% són dones que tenen cura d’infants o de persones adultes malaltes o en situació de discapacitat o dependència.

El centre neix amb la voluntat de donar resposta a persones i famílies cuidadores, persones cuidadores professionals que treballen a la llar, persones receptores de la cura i a la ciutadania en general, d’acord amb la idea que vuit de cada deu persones seran cuidadores en algun moment de la seva vida.

El nou centre oferirà els serveis següents:

  • Informació i orientació: Servei d’atenció presencial, telefònic i en línia sobre els recursos existents a la ciutat per proporcionar de forma integral una primera orientació a les persones usuàries. La informació inclourà serveis i recursos per a la cura com, per exemple, aspectes pràctics sobre l’accés als serveis; recursos per a persones que volen trobar feina com a cuidadores professionals i formació bàsica i especialitzada en la cura; aspectes jurídics com drets i graus de protecció de la persona que rep la cura i de la cuidadora, i suport emocional i psicològic com grups d’ajuda mútua.
  • Coneixement i trobada: El nou centre serà un espai de coneixement i reunirà tots els estudis, les eines o els recursos en línia relacionats amb aquest àmbit. El servei aspira a afavorir l’intercanvi i la relació entre persones, professionals i organitzacions usuàries i a generar una xarxa que creï vincles.
  • Coordinació i treball en xarxa: El centre disposarà d’un equip de professionals que mantindran una interacció constant amb els agents i les entitats del territori a fi de generar una xarxa de referents i d’avaluar d’una manera conjunta els aspectes que es podrien introduir per millorar la cura.

El nou centre s’ubicarà al carrer de Viladomat, 127, a l’edifici on actualment es troba el Pamem, i la previsió és que entri en funcionament a l’estiu, un cop s’acabin les obres d’adequació de l’espai.

Aquesta és una de les 68 accions per una democratització de la cura, amb l’objectiu de garantir el dret a ser cuidat amb qualitat i a cuidar en condicions socials i laborals adequades.

Anuncios

Categorías

About el comunista (94920 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: