Anuncios

Reduïm la despesa energètica als equipaments municipals

Més d’un centenar d’equipament públics han aconseguit estalviar fins a gairebé un 20% en gas (632.191kWh), un 15,6% en aigua (5.142m3) i un 5,4% en electricitat (97.117kWh) gràcies a la primera Marató d’Estalvi Energètic, una campanya per fomentar les bones pràctiques en l’ús i el consum d’energia.

La Marató d’Estalvi Energètic ha consistit en què la ciutadania i els treballadors que fan ús dels edificis i equipaments municipals siguin conscients de l’energia i l’aigua que poden evitar consumir, per exemple, utilitzant només mig dipòsit de la cadena del vàter, pujant les escales a peu en comptes d’utilitzar l’ascensor o programant un nivell adient de la temperatura de climatització.

Durant tot el mes de febrer, les seus dels districtes, les gerències municipals, els centres cívics, els equipaments esportius municipals, les escoles i els instituts que han participat en la iniciativa han aconseguit estalviar un consum equivalent al de 1.083 famílies de 4 membres durant un mes i gairebé dues piscines olímpiques d’aigua.

Resultats de la Marató

Per fer una valoració de l’estalvi energètic assolit s’ha realitzat un control del consum de cadascun dels equipaments municipals d’aquest passat mes de febrer i s’ha comparat amb la mitjana del mateix mes dels darrers tres anys. Tot i haver estat el febrer més fred dels analitzats, els resultats de la Marató han estat força positius.

Si es comparen els resultats de les seus dels districtes, veiem que pel que fa al gas, percentualment, la que més n’ha reduït el consum és la del Districte de Sarrià-Sant Gervasi, amb un 20,75% d’estalvi. En relació a l’aigua, el Districte de Sant Martí és el que més n’ha estalviat, en concret un 44,53%. Finalment, el Districte de les Corts ha quedat al capdavant en llum amb un 16,06%.

Anuncios

Categorías

About el comunista (95025 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: