Anuncios

Ernest Urtasun: “Volem construir un projecte nacional ambiciós i guanyador”

El portaveu d’ICV ha refermat l’aposta de la formació ecosocialista per la confluència i per un desplegament organitzatiu i territorial “fort” per Catalunya en Comú durant la Conferència Nacional d’ICV.

“Volem construir un projecte nacional ambiciós i guanyador perquè 2019 esdevingui un èxit, i això implica enfortir Catalunya en Comú”. Així de ferm s’ha mostrat el portaveu d’Iniciativa per Catalunya i eurodiputat, Ernest Urtasun, durant la seva intervenció a la Conferència Nacional d’ICV a El Prat de Llobregat. Per aconseguir-ho, ha explicat, “cal apostar per un desplegament organitzatiu i territorial fort per Catalunya en Comú”, ja que “no hi ha transformació nacional ni projecte de país, sense transformació municipal”.

“Ens sentim orgullosos de participar a Catalunya en Comú i hem d’encarar el futur amb la màxima ambició de ser una eina útil de construcció de la confluència”, ha apuntat el portaveu d’ICV. Per Urtasun, la formació ecosocialista “és imprescindible i juga un paper molt important” dintre del projecte de CatComú per seguir fent una bona feina arreu del territori, ja que ICV sempre ha begut del municipalisme.

En un context que el portaveu ha titllat de “complicat” tant en l’àmbit europeu, amb un auge de l’extrema-dreta, com nacional, amb un repunt de la reacció conservadora i amb l’autonomia de Catalunya intervinguda, el portaveu ha refermat la posició d’ICV contra la suspensió de l’autonomia i contra la reacció autoritària del PP. “El processisme no ens ha dut enlloc, s’han comès errors que mai s’haurien d’haver produït”, ha criticat, tot exigint a ERC i JxCat que “deixin de lluitar entre ells” i conformin Govern d’una vegada per restituir les institucions catalanes. “Catalunya no es mereix aquest espectacle”, ha sentenciat.

Urtasun també ha aprofitat la seva intervenció per posar en valor la vaga feminista del 8 de març, ja que, com ha explicat, els drets de les dones són un dels pilars fonamentals de la formació ecosocialista.

La Conferència Nacional, a la qual han assistit unes 400 persones, servirà per fer balanç del curs polític i refermar l’aposta per la confluència amb Catalunya en Comú.

Anuncios

Categorías

About el comunista (95623 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: