Anuncios

Compromís rebutja els pressupostos: “són un altre dur cop [de les dretes] a l’Estat del Benestar”

Compromís ha acusat Rajoy i Rivera de colpejar durament a l’Estat del Benestar, després de conèixer les principals línies dels pressupostos generals de l’Estat per 2018, i ha criticat les amenaces de Montoro que ha vinculat la renda de més de 13 milions de persones al suport pressupostari.

La formació valenciana ha lamentat que Defensa concentre un dels més grans increments, amb una pujada del 6,9% fins als 8.000 milions d’euros, i que els comptes presentats hui segueixen ampliant la desigualtat tant social com entre territoris: d’acord amb els nous Pressupostos, el País Valencià torna a quedar per sota de la mitjana nacional en inversions per càpita.

En aquesta línia s’han referit al descens del 3,4% en polítiques d’atur, a la caiguda del 20% en la lluita contra el canvi climàtic i especialment al fet que, malgrat l’augment previst, els PGE tornen a discriminar València al deixar-la fora, un cop més, de les subvencions al transport metropolità.

En relació amb la partida prevista en el Pacte d’Estat de Violència Masclista, des de la formació al·leguen “incompliment de l’acord”, ja que es va consensuar que anara a la mesa interterritorial i va quedar fora del finançament autonòmic.

Tot i que la coalició valenciana ha celebrat que s’incloguen algunes de les seues reivindicacions com la inversió per al Corredor Mediterrani, confien que no caiguen en paper mullat i que es complisquen el grau d’execució. “Esperem que en parlar del Corredor Mediterrani no es referisquen a la connexió de Madrid amb el litoral valencià “, han afirmat fonts de la formació.

Des de Compromís han assenyalat que la major part de les inversions que apareixen en els pressupostos que ha presentat l’equip de Rajoy i Rivera són “fantasmes”, ja que desapareixen en el moment en el que de veritat cal assignar-los una partida econòmica, si licitació.

Anuncios

Categorías

About el comunista (90983 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: