Anuncios

Baldoví: “els valencians som víctimes del mercadeig als Pressupostos per mantenir Rajoy en el poder”

El portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví ha titllat els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per a 2018 com “un altre dur colp al creixement econòmic i el desenvolupament del territori valencià”. El portaveu dels valencianistes no ha ocultat el seu cabreig després de conéixer que els comptes pactats pel Partit Popular i Ciutadans tornen a deixar a la cua les inversions a la comunitat autònoma valenciana.

En cas de realitzar-se les inversions promeses al territori valencià, xifrades 554.111€, cada valencià percebria solament 149 € davant dels 468 € d’inversió per càpita a Cantàbria. D’aquesta manera, els valencians estaran 67€ per sota de la mitjana estatal, que ascendix a 217€ d’39;inversió per habitant. Una situació especialment delicada per a les comarques d’Alacant, on la inversió per habitant és de 83€, menys de la meitat que la mitjana estatal.

Per a Baldoví solament existeixen dues formes de repartir els diners públics en els PGE, de manera justa o injusta: “realitzar inversions estratègiques en territoris on la falta d’inversions ha frenat el creixement dels territoris o seguir amb el mercadeig i el xantatge per mantenir Rajoy en el poder”.

El diputat valencià no ha ocultat el seu cabreig amb els comptes de Rajoy i Rivera: “no entenem l’entusiasme dels diputats valencians del PP i de Ciutadans. Ens han deixat amb 0 euros per al transport públic en la ciutat de València, 0 euros per a la creació de les línies de rodalies Alacant-Múrcia i Castelló-Vinaròs i 0 euros més perquè les comunitats autònomes i els ajuntaments lluiten contra la violència masclista. Esperem que, amb aquestes xifres, el senyor Toni Cantó recapacite i rebutge aquesta burla a tots els valencians”.

Per a Baldoví: “aquests Pressupostos són l’antítesi a un repartiment igualitari i nou càstig a un poble assotat pel deute històric d’uns 16.000 milions d’euros i la falta d’inversions xifrada en 1.312 milions d’euros”.

A més des de Compromís apunten que la major part de les inversions que apareixen en els Pressupostos són “fantasmes”, ja que desapareixen en el moment d’assignar- los una partida econòmica, en la seua licitació. La coalició recorda que des que Rajoy va arribar a la Moncloa en uns territoris el Govern licita cinc vegades més que en uns altres.

Anuncios

Categorías

About el comunista (93158 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: