Anuncios

Les restriccions de circulació s’ampliaran a les motos més contaminants

BARCELONA.- A partir del desembre, en cas d’episodi de contaminació, les restriccions de circulació a la zona de baixes emissions s’amplien a les motos i els ciclomotors anteriors a Euro 2, que corresponen majoritàriament als matriculats abans del 2003.

Des d’avui, 4 d’abril, la Direcció General de Trànsit (DGT) ha començat a distribuir, mitjançant les oficines de correus, les etiquetes que identifiquen el distintiu ambiental. Com els cotxes, les motos i els ciclomotors es classifiquen en diferents categories —B, C, ECO i de zero emissions—. Les motos i els ciclomotors anteriors a Euro 2, que corresponen majoritàriament als matriculats abans del 2003, no tenen distintiu ambiental perquè se’ls considera molt contaminants. La classificació per categories ambientals és la següent:

  • Sense etiqueta. Euro 1, matriculats abans del 2003.
  • Etiqueta B. Euro 2, matriculats a partir del 2003.
  • Etiqueta C. Euro 3 i Euro 4, matriculats a partir del 2007.
  • ECO i de zero emissions. Motos i ciclomotors elèctrics.

Segons la DGT,  al 40% de les motos i ciclomotors matriculats a Barcelona els correspon l’etiqueta C; a un 19%, l’etiqueta B, i un 1% tenen el distintiu de zero emissions. La col·locació dels distintius ambientals és voluntària, però facilitarà la identificació dels vehicles a la Guàrdia Urbana quan s’activin els episodis de contaminació.

Comproveu el distintiu ambiental corresponent a la vostra moto o el vostre ciclomotor a barcelona.cat/qualitataire.

 

Anuncios

Categorías

About el comunista (91086 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: