Anuncios

Impuls a l’ocupació de qualitat a Horta-Guinardó

BARCELONA.- El Pla de desenvolupament econòmic (PDE) d’Horta-Guinardó, el cinquè dels sis que es posaran en marxa durant aquest mandat, se centra en el foment de l’activitat econòmica sostenible, arrelada al territori i al servei de les persones, i a millorar les oportunitats laborals de les persones en situació d’atur, promoure el treball digne i dinamitzar el teixit comercial de la zona.

Els PDE s’adapten a la realitat de cada districte per impulsar-ne l’economia d’acord amb el context. A Horta-Guinardó, on el percentatge d’atur és superior a la mitjana de la ciutat, el PDE se centra a incrementar les possibilitats d’inserció de les persones desocupades, acostant-los els serveis d’ocupació municipals i capacitant-les perquè puguin inserir-se laboralment.

El pla reforça els programes d’orientació professional i inserció laboral, així com la formació de curta durada, impulsada per Barcelona Activa, que s’ofereix a Ca n’Andalet i a Mas Guinardó.

Nou espai de cotreball

A principis del 2019 obrirà un espai de cotreball als baixos desocupats d’un edifici situat a l’avinguda de l’Estatut de Catalunya, al barri de la Clota, que es posarà a disposició de projectes emprenedors en àmbits estratègics a canvi que donin suport a iniciatives o entitats del territori.

A més d’una oficina, aquest espai disposarà d’una cuina equipada i un parell de tallers compartits i col·laboratius on realitzar activitats manuals i artesanals diverses i que puguin funcionar també com a sales de formació.

Així mateix, el pla consolida les subvencions a projectes generadors d’activitat econòmica promoguts per entitats de la zona, i impulsa els territoris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera per mitjà del Pla de barris. També recull la dinamització dels entorns de la masia de Can Solera partir d’un procés comunitari participatiu que recuperi usos antics relacionats amb l’agroecologia, i la promoció de projectes ocupacionalsvinculats als serveis sanitaris i a les cures.

Anuncios

Categorías

About el comunista (91086 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: