Anuncios

Primavera Republicana: memòria i festa per celebrar els valors republicans

Als diferents districtes s’inauguraran faristols i plaques d’història i memòria de diversos indrets de la ciutat dedicats a persones, fets o llocs rellevants relacionats amb els valors republicans. Alguns d’aquests elements commemoratius estan relacionats amb el sindicalista Ángel Pestaña, el president Lluís Companys, la llibreria Cinc d’Oros o la presó de dones de la Trinitat Nova; i al monument dedicat a les Brigades Internacionals, a Horta-Guinardó, s’ha restituït el text original del comiat d’aquestes tropes d’arreu del món, que van combatre en el bàndol republicà, pronunciat per Dolores Ibárruri Gómez, La Pasionaria.

Pepe Rubianes

Dissabte, 15 d’abril, a les 13.00 hores, se celebrarà una festa popular que culmina el llarg procés que ha seguit la Ponència del Nomenclàtor per posar el nom de Pepe Rubianes a un carrer de la Barceloneta, d’on va ser veí. En l’acte, que se celebrarà a la platja de la Barceloneta a l’altura del carrer de l’Almirall Cervera, participaran familiars i amics de l’actor i còmic galaicocatalà i tindran lloc les actuacions musicals de Joan Manuel Serrat i d’Èric Vinaixa.

Programa festiu

El dia 21 d’abril al vespre tindrà lloc a El Born Centre de Cultura i Memòria un concert espectacle de commemoració del 87è aniversari de la II República, amb cançons de Marina Rossell i la recreació artística de textos de Victor Català, Mercè Rodoreda, Maria Aurèlia Capmany i Montserrat Roig, mitjançant la veu de l’actriu Sílvia Bel i ballarins coreografiats per Ramon Oller.

L’espectacle, anomenat Dones i Segona República. Commemoració del 87è aniversari de la II República, s’emmarca en l’exposició “Montserrat Roig 1977. Memòria i utopia”. També se celebrarà un altre concert de Pony Bravo i Rocío Márquez a l’esplanada d’El Born.

A més, per primera vegada s’ha organitzat un cicle de cinema republicà a la sala Apolo, que començarà dimarts, 17 d’abril, amb la projecció d’El pianista, adaptació de Mario Gas de la novel·la de Manuel Vázquez Montalbán.

Anuncios

Categorías

About el comunista (91196 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: