Anuncios

Comencen les obres per pacificar el carrer Gran de Sant Andreu

BARCELONA.- La transformació del carrer Gran de Sant Andreu en una via de plataforma única de velocitat reduïda i amb més verd urbà donarà prioritat als vianants i a les bicicletes i afavorirà el comerç de proximitat. El projecte, que s’ha dissenyat a partir de les propostes del veïnat i d’entitats del barri, inclou un tram de 850 metres situat entre el passeig de Fabra i Puig i el carrer de Joan Torras. Les obres duraran un any.

La renovació del carrer Gran de Sant Andreu prioritzarà l’espai de passejada per als vianants, amb una franja central d’un mínim de 3,5 metres d’amplada, connectada, formant una plataforma única, amb les voreres i els carrers adjacents per millorar-ne l’accessibilitat. Alhora, la circulació de bicicletes, vehicles de serveis, cotxes i motos serà de velocitat reduïda.

L’eix comercial conservarà l’arbrat existent, les fileres de lledoners que delimitaran les voreres, i reforçarà la vegetació amb més arbusts i parterres. A més, s’hi habilitaran zones d’estada per als vianants, amb mobiliari urbà nou, i se’n renovaran el paviment, les xarxes de serveis de telecomunicacions i el drenatge.

Els trams de la via de més amplada disposaran d’espai per als contenidors de neteja, per a les zones de càrrega i descàrrega, les places d’aparcament i les noves zones verdes.

Les obres, que han començat aquest dijous, 3 de maig, i duraran dotze mesos, s’executaran en dues fases. La primera, entre el passeig de Fabra i Puig i el carrer de Sant Adrià, acabarà al novembre. La segona, entre el carrer de Sant Adrià i el carrer de Joan Torras, començarà al novembre i s’allargarà fins al maig del 2019. Els treballs tenen un pressupost de 4,9 milions d’euros.

Un carrer pensat pel barri

La participació del veïnat i d’entitats del barri en el desenvolupament del projecte ha estat constant des del 2015. Des d’aleshores han tingut lloc diverses sessions d’estudi del projecte, en què va quedar palesa la necessitat de rehabilitar el carrer i de recuperar l’ús de l’espai per als veïns i les veïnes. Aquestes inquietuds i propostes es van recollir també en la redacció de l’avantprojecte, i han servit per definir el disseny definitiu del carrer.

Amb l’objectiu de minimitzar les afectacions en la vida diària dels andreuencs i en l’activitat comercial del barri, es garantirà que els vianants puguin desplaçar-se pel carrer mentre durin les obres, i durant la campanya de Nadal els treballs s’aturaran.

Més enllà del carrer Gran

L’actuació, que es desenvoluparà en un tram de 850 metres de longitud i més de 15.000 metres quadrats, inclou també l’arranjament d’un tram del carrer de Malats, l’espai públic de la cruïlla entre els carrers de Rubén Darío i la riera de Sant Andreu i la renovació de l’àrea infantil de la plaça de la Pomera.

Anuncios

Categorías

About el comunista (93001 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: