Anuncios

La Setmana d’Arquitectura omplirà Barcelona d’activitats

Del 10 al 20 de maig, la ciutat es convertirà en l’epicentre d’una setantena d’activitats relacionades amb el món de l’arquitectura perquè la ciutadania la visqui d’una manera amena, didàctica i atractiva. L’antiga presó Model serà l’espai convidat i acollirà algunes de les activitats del programa.

Barcelona acull, del 10 al 20 de maig, la Setmana d’Arquitectura 2018, la segona edició d’un esdeveniment que tornarà a convertir la ciutat en l’epicentre d’un ampli ventall d’activitats relacionades amb el món de l’arquitectura i el patrimoni arquitectònic de la capital catalana.

Després de l’èxit de la primera edició, i enguany en el marc de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, Barcelona aproparà de nou durant deu dies l’arquitectura a la ciutadania i reflexionarà sobre com els edificis i estructures incideixen en el dia a dia dels veïns i veïnes. A través de cinema, exposicions, visites i rutes guiades o tallers, entre d’altres, la Setmana convida a viure una experiència 100% arquitectònica.

Janet Sanz, quarta tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona i presidenta de la Fundació Mies van der Rohe, ha remarcat aquest matí, durant l’acte de presentació de la Setmana, que aquesta cita servirà “per unir arquitectura, cultura i ciutadania” entorn d’un programa d’activitats destinat a difondre l’arquitectura de Barcelona d’una manera amena i didàctica.

“L’arquitectura és clau per avançar en la construcció social i ambiental de la ciutat i aconseguir, en definitiva, que es visqui millor”, ha emfatitzat la tinenta d’alcaldia que també ha afegit que, a banda el seu pes econòmic i com a eina transformadora, l’arquitectura juga un rol quasi emocional a Barcelona: “Els barcelonins i barcelonines senten l’arquitectura com a molt seva”.

Un esdeveniment que suma voluntats

La Setmana de l’Arquitectura és una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i la Fundació Mies van der Rohe, en col·laboració amb Barcelona Building Construmat i ArquinFAD. En aquest sentit, Sanz ha subratllat el caràcter coral de la Setmana: “És la prova que existeix un sector professional arquitectònic a Barcelona apassionat per la seva feina”.

A banda de la pròpia Janet Sanz, en representació dels diferents agents que impulsen i col·laboren en la Setmana, han assistit a la presentació Josep Maria Montaner, regidor d’Habitatge i vicepresident de la Fundació Mies van der Rohe, Fernando Gil, Vocal de la Junta de la Demarcació de Barcelona del COAC, Anna Ramos, directora de la Fundació Mies van der Rohe, Ione Ruete, directora del Barcelona Building Construmat i Sílvia Farriol, presidenta de l’Arquinfad.

La Model, espai convidat

L’antiga presó Model és l’espai convidat de la Setmana d’Arquitectura 2018. Durant aquests dies, es posarà en un primer terme el gran impacte tant físic com emocional que ha tingut el seu ús dins la ciutat. El recinte acollirà activitats i esdeveniments que donaran l’oportunitat als ciutadans de conèixer el seu procés de transformació arquitectònica.

A més, el pati d’accés a la Model (carrer Entença, 155) acollirà el punt d’informació de la Setmana d’Arquitectura, on hi trobareu tota la informació sobre els esdeveniments programats arreu de la ciutat.

Rutes, cinema, exposicions

Algunes activitats destacades de la Setmana de l’Arquitectura 2018 són els Arquitectours10 itineraris pels deu districtes de la ciutat, enguany amb la mirada posada en la renovació urbana; el congrés BBTalks sobre innovació i renovació urbana; el cicle de cinema Arqu[in]FILM, la temàtica del qual enguany girarà al voltant de la intersecció entre la ficció i la no-ficció, i la manera en què ambdues construeixen narratives urbanes i arquitectòniques; un cicle de cinema infantil amb la projecció de les pel·lícules ‘Wall-E’ i ‘Zootrópolis’; l’exposició ‘Arquitectures Desaparegudes’, un conjunt d’obres situades en diferents punts de la ciutat que actualment ja no es poden visitar, bé per la seva desaparició o perquè han sofert una transformació considerable; l’exposició ‘Arquitectura contemporània – Patrimoni d’Europa’, que convidarà a recórrer l’arquitectura a Barcelona i Europa durant els últims 30 anys de la mà dels projectes més rellevants del Premi Europeu d’Arquitectura – Premi Mies van der Rohe.

A més, en el marc de la Setmana de l’Arquitectura també se celebrarà l’acte de presentació del concurs de cobertes verdes impulsat per l’Ajuntament, on es posaran en comú les propostes guanyadores, i es posarà en marxa un nou concurs sobre intervenció en parets mitgeres.

Trobareu tota la informació detallada d’aquestes i altres activitats emmarcades en la Setmana de l’Arquitectura a la seva pàgina web. També es farà difusió dels esdeveniments a través del hashtag #SetmanaArquitectura.

Anuncios

Categorías

About el comunista (93001 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: