Anuncios

Programa Làbora, més inserció laboral per combatre l’exclusió social

Més contractes signats, més persones ateses i més itineraris d’orientació laboral. El balanç positiu del programa Làbora en el seu tercer any de vida consolida aquest projecte d’inserció laboral per a persones en situació de vulnerabilitat, en el qual destaca una major presència de dones.

La memòria de l’any 2017 recull un creixement de tots els indicadors d’aquesta iniciativa de cooperació. El nombre de contactes ha crescut un 37,6% respecte al primer any, arribant a les 9.300 persones. D’aquestes, 6.505 varen participar en el programa d’inserció amb acompanyament individual, el 58% de les quals són dones, una majoria femenina que es repeteix en totes les fases del programa. A més, el 80% dels candidats té més de 35 anys.

Pel que fa a les dades d’inserció, 1.893 persones van trobar feina gràcies al programa Làbora, un 17,36% més que a l’any 2016. En total, es van signar 2.362 contractes laborals, una dada que supera el número de persones en tant que un mateix candidat del programa va subscriure més d’un contracte, degut en gran mesura a la temporalitat i la precarietat que encara hi són presents al mercat laboral.

Respecte als sectors d’activitat, els serveis a empreses concentren una gran part de les insercions, amb un 43,3% dels contractes, seguit del turisme i l’hostaleria, amb un 13,8% i els serveis socials, amb un 10%.

Què és Làbora?

El programa Làbora orienta, forma i acompanya persones estiguin en situació de vulnerabilitat i que tinguin dificultats per accedir al mercat laboral. Les persones de accedeixen als itineraris d’inserció reben un assessorament individual que els condueix a millorar el seu perfil de competències i a entrar en processos de selecció adequats als seus perfils. Les empreses i entitats que nodreixen la bossa d’ofertes laborals també reben assessorament per a la selecció de candidats, pel tal que aquests s’ajustin més a les seves necessitats.

La iniciativa forma part de l’Estratègia per a l’Ocupació de Barcelona 2016-2020 i està impulsada per l’Institut Municipal de Serveis Socials(IMSS), les Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS), les Empreses d’Inserció de Catalunya (FEICAT) i la Creu Roja. A més, compta amb un finançament anual de 3,2 milions d’euros, dels quals l’àrea de Drets Socials aporta un 90%.

Anuncios

Categorías

About el comunista (93258 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: