Anuncios

Contra la contaminació i en defensa del taxi, regulació del transport en turismes amb conductor

BARCELONA.- S’aprova el Reglament d’ordenació del transport urbà de viatgers en vehicles de turisme amb conductor (VTC) que entrarà en vigor a principis de juliol i que defensa la lluita contra el canvi climàtic i el sector del taxi en tota l’àrea metropolitana. L’objectiu és garantir la igualtat en l’accés al transport i frenar l’avanç de plataformes digitals especulatives.

La normativa aprovada té com a objectiu principal preservar el control del transport metropolità per garantir el dret a la mobilitat de la ciutadania. En aquest sentit, la limitació de llicències s’emmarca dins l’estratègia de lluita contra el canvi climàtic a l’àrea metropolitana.

A més, les mesures adoptades estan destinades a protegir el sector del taxi i a garantir unes condicions laborals dignes del personal vinculat a l’àmbit del transport públic. La regulació frena l’avanç de plataformes digitals especulatives que podien posar en risc les polítiques d’igualtat en l’accés al transport i les actuacions de mitigació de la contaminació ambiental, especialment vulnerable a l’increment del trànsit de vehicles privats de motor.

Les 399 llicències autoritzades podran ampliar-se temporalment per donar resposta a l’increment puntual de la demanda de la mobilitat, com és el cas de grans esdeveniments com el Mobile World Congress. Els vehicles VTC s’identificaran mitjançant un adhesiu situat a l’angle superior dret de la part davantera del turisme que la Guàrdia Urbana i el Servei d’Inspecció de l’AMB podran verificar en temps real.

El Reglament d’ordenació de transport urbà de viatgers amb conductor en vehicles de turisme que circula íntegrament a l’àrea metropolitana de Barcelona s’ha aprovat avui al ple del Consell Metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). L’Institut Metropolità del Taxi (IMET), organisme dependent de l’AMB, serà l’encarregat de garantir el compliment de la nova normativa, una proposta fruit d’un llarg procés d’assessorament i consulta jurídica per part de l’organisme competent en matèria de regulació de la mobilitat metropolitana.

Anuncios

Categorías

About el comunista (95265 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: