L’obertura de botigues de records, limitada per protegir el comerç de proximitat

BARCELONA.- La prohibició d’obrir noves botigues d’articles de record, que ja s’aplica a Ciutat Vella, s’amplia als entorns de la Sagrada Família, de la Casa Vicens i del Camp Nou, al Park Güell i al barri de Sant Antoni. L’objectiu és protegir el comerç tradicional i preservar la vida de barri.

La modificació del Pla especial d’ordenació dels establiments comercials de la ciutat respon a l’augment progressiu del turisme, que posa en risc la convivència amb l’activitat diària del veïnat en els espais més massificats i que distorsiona l’autèntic paisatge urbà.

L’objectiu de la mesura és protegir el comerç de barri, garantir l’equilibri d’activitats comercials, afavorir la vida veïnal i preservar la identitat de la ciutat.

Limitacions a cinc districtes

La restricció, que ja s’aplicava a tot el districte de Ciutat Vella i a alguns punts al voltant del Park Güell i la Sagrada Família, s’ampliarà en l’entorn d’aquests monuments de Gaudí i s’aplicarà a nous espais. En total, es protegiran diverses àrees de l’Eixample, les Corts, Gràcia i Horta-Guinardó.

En concret, entre les noves zones en què no es podran establir nous comerços de records hi ha la travessera de les Corts just per sota del Camp Nou i fins a l’estació de metro de Les Corts; l’entorn de la Casa Vicens de Gaudí, a Gràcia; i 23 illes del barri de Sant Antoni, inclosa la del mercat, una restricció que s’emmarca dins del pla d’usos del barri.

La mesura, que s’ha aprovat definitivament al Plenari municipal, entrarà en vigor un cop que es publiqui en el BOPB.

About ELCOMUNISTA.NET (82556 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com
A %d blogueros les gusta esto: