Compromís reclama el 50% de descompte en els trens mentre no circulen els Rodalies al Maestrat inclosos en les OSP

Els senadors de Compromís, Jordi Navarretei Carles Mulet, han plantejat avui a Adif i Renfe que reduisca el preu dels bitllets en un 50%, com a mesura compensatòria per l’absència dels trens de rodalies fins al Maestrat inclosos en el llistat de serveis ferroviaris declarats com a obligacions de servei públic (OSP), mesura que ha estat reivindicada per Compromís i nombrosos ajuntaments i que va ser, finalment, aprovada pel Consell de Ministres del 15 de desembre de 2017.

La relació aprovada incloïa el tram Castelló-Vinaròs, en la qual actualment circulen 4 trens OSP per sentit, i que, després de l’acord havien de passar a 12 trens per sentit. El contracte havia de signar-se al febrer i estar en funcionament a la primavera, encara que gairebé vuit mesos després encara no són una realitat.

“Davant tal engany d’Íñigo de la Serna i els populars, plantegem a la nova administració que, mentre no estiguen en funcionament els nous trens, s’aplique un descompte en el preu dels bitllets dels usuaris afectats per aquests incompliments i la manca de paraula i respecte cap a ells“, ha plantejat Jordi Navarrete.

Els senadors de Compromís van plantejar mesures molt més profundes com la creació a Castelló d’un nucli de Rodalies a Castelló i l’extensió fins a Tortosa dels trens de Castelló, el que permetria implantar unes rodalies reals, que vertebraran aquestes comarques a cavall entre les dues autonomies i s’adaptaren i posaren en servei les estacions tancades incloses en el traçat. El PP en solitari va votar en contra d’aquesta mesura al Senat i va proposar mesos més tard una proposta que, sense ser la millor opció possible, millorava sensiblement el servei cap al sud “encara que hem constatat com ho han executat tot el mal que podien, amb notables retards i llançant-se retrets i acusacions amb el PSOE. Nosaltres vam demanar la imminent entrada en funcionament, perquè no ens vinguen després amb noves excuses com les obres del tercer fil o qualsevol altre per no signar el contracte al què es van comprometre. Si no ho fan, almenys, que els afectats puguen veure reduït el previ dels seus bitllets, el que permetria descongestionar per exemple l’actual regional dels estudiants i afavoriria una mobilitat segura i més assequible, que són els objectius pels quals apostem“.

La coalició presentarà noves preguntes i iniciatives sobre els retards en la posada en funcionament del servei de rodalies al Maestrat. Recentment el Govern ja va contestar a Compromís que “no es va arribar a subscriure el nou contracte que hauria d’haver formalitzat el Ministeri de Foment i RENFE Viatgers, SA, en el qual s’haurien d’haver desenvolupat els detalls de la prestació d’aquest servei“, el que constata que el PP va tornar a mentir a la gent de les comarques de Castelló “creant falses expectatives i generant de nou frustració“, ha conclòs.

About ELCOMUNISTA.NET (86319 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com
A %d blogueros les gusta esto: